Реклама / Ads
14| 3305 |20.11.2023 НОВИНИ

Кмет и министър се тюхкат: "Топлофикация-София" с дълг от над 1 милиард лева

.
Васил Терзиев и Асен Василев
"Топлофикация-София" е натрупала натрупала над 1 млрд. лв. дългове към Българския енергиен холдинг за доставка на газ. Това стана ясно по време на среща между кмета на София Васил Терзиев и министъра на финансите Асен Василев, съобщиха от финансовото министерство.
 

Двамата стигнаха до съгласие, че е необходимо финансово оздравяване, преструктуриране на дружеството, както и въвеждане на нови технологии за когенериращи и балансиращи мощности.

 

В същото време общината има поети ангажименти за разходи в размер на 1,3 млрд. лв. По информация на Министерството на финансите, към 30.09.2023 г. институцята разполата с налични, неусвоени средства по сметки по функция "Образование" в размер на 104,8 млн. лв., от които 92,2 млн. за текущи разходи и 12,6 млн. за капиталови инвестиции. По функция "Здравеопазване" неусвоените средства по сметки са общо 10,2 млн. лв., от които 9,2 млн. за текущи разходи и 1,5 млн. лв. за капиталови.

 

На срещата стана ясно също, че следва се направи анализ на финансовото състояние и на изпълнението на текущите проекти на Столична община.

Обсъдено беше и състоянието на автотранспорта в София. Финансовият министър подчерта, че придобиването на електрически автобуси би бил добър ход. По този начин значително ще се намалят разходите за ремонт и поддръжка на автопарка.

 

Съгласно Националния план за възстановяване и устойчивост, по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" са осигурени средства за доизграждане на столичното метро и от националния бюджет.

 

Цялостната субсидия за обновяване на градския транспорт в София, предвидена в новия бюджет възлиза на 89 млв.лв.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2571 |20.11.2023 Столтенберг: НАТО разглежда въпроса дали алиансът да има по-постоянно увеличаване на войските в Западните Балкани . 11| 2570 |20.11.2023 ЕК изрази готовност да организира нова мисия за проверка на фактите в България, свързана с Шенген . 21| 7371 |20.11.2023 Левон Хампарцумян: Щом вътрешният министър има арогантността да не си ходи, значи рапортува някъде другаде . 2| 5061 |20.11.2023 Легенди за тракийската древност - нова книга на Йото Пацов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads