Реклама / Ads
11| 5111 |19.11.2020 НОВИНИ

Кметът на Благоевград гневен: Ако затворим ние, да се затвори и цяла България!

.
Румен Томов Източник: БГНЕС
Затварянето на Благоевград ще бъде пагубно за бизнеса, стотици ще останат без работа и препитание, каза кметът Румен Томов.
 

„Притеснен съм от предложението на комисията, сформирана вчера към ОбС-Благоевград и предложените от нея крайни мерки във връзка с разпространението на COVID-19", заяви още кметът по време на брифинг днес. Той поясни, че ще докладва предложенията на новосформираната комисия на Общинския кризисен щаб, който ще заседава в петък от 16.30 часа.

 

В сряда общински съветници сформираха „Ковид-комисия“ с девет членове и председател д-р Янкулски, която предложи на щаба да вземе крайни мерки за овладяване на епидемията от коронавирус в Община Благоевград. Тя предложи пълно затваряне на града за три седмици, преустановяване работата на училищата, детските градини и търговските обекти, както и вечерен час за учениците. Ковид-комисията предложи да работят само държавните учреждения, банките, бензиностанциите, аптеките и хранителните магазини, пише БГНЕС.

 

„Когато се вземат такива решения, би трябвало да се направят анализи на епидемиологичната обстановка, на броя на положителните проби и какъв е процентът им спрямо тези на област Благоевград“, каза  кметът Томов.

 

Според него от началото на август процентът на положителните проби е един и същ с този в областта и така предложената мярка трябва да бъде предложена за цялата област и държава.

 

„Моето лично мнение е, че това ще донесе непоправими последици за бизнеса в Благоевград, а в момента той се движи по ръба на бръснача и стотици ще останат без работа и препитание“, каза още Румен Томов. Той обясни, че при предишното затваряне през март бизнесът в града се е възстановявал два месеца.

 

„Ние българите сме царе да създаваме комисии“, категоричен бе Томов. Той обясни, че в област Благоевград има много положителни проби заради много по-големия брой тестове заради стратегическото ѝ положение на две граници.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4388 |19.11.2020 Благоевград е пред локдаун . 0| 4072 |13.11.2020 Лек трус в Благоевградско . 5| 4403 |08.11.2020 Мъж се хвърли под бързия влак край Благоевград . 6| 4460 |28.10.2020 Протестите на полицаите продължават в Благоевград, Сандански и Гоце Делчев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads