Реклама / Ads
0| 14025 |25.02.2022 НОВИНИ

Кметът на Благоевград - сякаш не ИТН, а ГЕРБ са го издигнали. Около него сeнки на обръзнаности и шуробаджанащина

.
Илко Стоянов
Кметът на Благоевград Илко Стоянов по нищо не се различава от образа на високопоставените персони, наложили се по времето на ГЕРБ. Макар, че е издигнат от партията на Слави Трифонов - ИТН, около него витаят сенките на съмнителни обвързаности и неизменна шуробаджанащина.
 

 Жители на града се свързаха с Фрог, за да разкрият част от нещата, които карат хората да гледат на Илко Стоянов не като на човек, носител на промяната, а като на персона от минали времена.  Те формулираха обвързаностите на няколко точки. 


По думите им Илко Стоянов е много близък с новия директор на болница СБАЛО "Свети Мина" - Благоевград д-р Велчев. В това няма нищо лошо, но те са категорични, че “всяка крушка си има опашка”. Главен секретар на общината е Дейвид Арабаджиев. А той е брат на съпругата на д-р Велчев, новият управител на болницата. Нещата не свършват дотук, защото д-р  Велчев е племенник на шефа на РЗОК – Благоевград - Ивайло Димитров.


Има и още, запазете търпение. Първият братовчед на д-р Велчев - Юли Иванов, е новоназначеният шеф на общинското дружество „Пазари“ ЕООД. Неговият син Георги Иванов, който е футболен съдия, странно, но е станал общински съветник, от чиито решения пък зависи съдбата на жителите на града. 


Приятел на кмета на Благоевград -  Ивайло Червилов, е  наскоро е назначен за  шеф на „Паркинги и гаражи-Благоевград“. Той е  бивш общински съветник от ДПС. Сочен за особено приближен до градоначалника на Благоевград е още Валери Митков -  бивш управител на общинското дружество „Спортни имоти“. Казваме бивш, защото от 23-ти февруари, сиреч онзи ден, той вече е новият управител на ВиК-Благоевград. На неговото място пък е  сложен Драган Стойков, чиято майка държи т.нар. барче в общината. “Странно съвпадение”, признават жителите на града. 


Може и да сте се уморили от връзки и обвързаности в Благоевград, но тези, които ги създават на практика са неуморни. Защо ли?! 


Оказва се, според нашите източници, че  юристконсултът от кантората на кмета – Илко Стоянов  - Десислава Грозданова, в момента е назначена като юрист в болница „Св. Мина“. Соня Клисурска – завеждащ дирекция „Обществени поръчки“ в същата болница, била завеждащ дирекция „Обществени поръчки“ в община Пазарджик, докато кметът на Благоевград е бил зам -кмет на община Петрич.  Този път съвпаденията стават повече. 


Клоните на родовите дървета все повече се преплитат с тези на административната йерархия, защото първа братовчедка на секретаря на община Благоевград – Дейвид Арабаджиев е секретарка на д-р Велчев в болницата. А главният финансист на община Благоевград - Борислав Механджийски, е бивш служител на МВР-Благоевград. Той е съден за убийството на Чората и за известно време е лежал в затвора.  


Така изглежда промяната в Благоевград!. Ако ви харесва!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2869 |24.02.2022 Кметът на Киев: Ситуацията засега е под контрол . 14| 3494 |14.02.2022 Кметът на Киев Виталий Кличко: Подготвяме се за евентуална военна ситуация . 5| 3109 |04.02.2022 Радев и Петков заедно на честването на Гоце Делчев в Благоевград . 2| 3268 |31.01.2022 Вечерен час и нови мерки в Благоевград от днес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads