Реклама / Ads
1| 3579 |12.12.2020 НОВИНИ

Кметът на Бургас алармира за критично положение на болниците

.
За съжаление Бургас е в челните редици по брой заразени с COVID-19 и настанени в болници заразени с вируса пациенти. Броят на ковид леглата в здравните заведения от днес е увеличен на 522. В ковид отделенията в града са хоспитализирани 481 пациенти. За това алармира кметът на Бургас Димитър Николов.
 

Към този момент в болниците има свободни легла и няма проблем те да бъдат увеличени, както и да ги обезпечим с апаратура. Но няма откъде да внесем лекари и медицински сестри. Това каза кметът на Бургас Димитър Николов след среща с директори и управители на болниците в града.


Натискът към болниците е критичен, а медицинският персонал е на ръба на изтощението. Хората в бели престилки полагат неистови усилия и се грижат за хоспитализираните. Някои дори не се прибират, защото няма кой да поеме смените им, добави кметът. Той информира, че десетки лекари, медицински сестри и санитари в момента са заразени. На срещата директори на болници са информирали кмета, че вече има няколко случая на повторно заразени медицински лица.


Почти няма бургаска болница, която да не е загубила медик в битката му с вируса. В Белодробната болница 16 процента от персонала е заразен. Медиците с по-леки симптоми спят в отделението, за да се грижат за настанените болни. В реанимацията на УМБАЛ от дванайсет лекари четирима са заразени, както и четири медицински сестри. В останалите отделения много медици също се лекуват. А потокът на спешни пациенти извън ковид случаите продължава. В Бърза помощ губят вече втори свой колега, заяви кметът. Той каза, че ресурсът от медици е на изчерпване.

 

Димитър Николов съобщи, цитиран от Новини. бг, че от днес служители от отдела "Управление при кризи, обществен ред и сугироност" в общината ще се опитат да облекчат работата на Спешна помощ, като поемат превоза на изписани пациенти до дома им, ако никой от близките им не го направи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3829 |10.12.2020 Краден ТИР се преобърна в Бургас след гонка с полицията . 18| 7492 |01.12.2020 Кой печели от постановката с водната криза в Бургас? . 19| 3905 |01.12.2020 Ревизоро: Водна криза в Бургас няма да има. Варна ще помогне . 3| 3849 |01.12.2020 Проблемът с водата събира извънредно общинските съветници в Бургас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads