Реклама / Ads
7| 5502 |21.08.2009 НОВИНИ

Кметът на Казанлък мачка закона с милиони

.
Стефан Дамянов
Градоначалникът на Казанлък Стефан Дамянов е не е изпълнил Закона за обществените поръчки (ЗОП). Това обявиха чрез официално съобщение от пресцентъра на Общинския съвет в града на розите.
 

Нарушенията на кмета са свързани с изпълнението на проекта за канализацията на квартал „Христо Ботев", обясни пресаташето на местния парламент Петя Кефалова.

В подкрепа на това твърдение се посочва фактът, че казанлъшкият кмет не е изпратил информация в „Официален вестник" на Европейския съюз, каквото е изискването на чл. 45А на ЗОП, касаещо поръчките по проекти на ЕС. Дамянов не е попълнил документите за аванса по проекта, на стойност 61 288 960 лева, както изисква европейската програма. Размерът на аванса е 10% от стойността на безвъзмездната финансова помощ по проекта, съгласно Решение 200 на Общинския съвет в Казанлък от май тази година.

Освен това това кметът на Казанлък поискал от местния парламент да разреши тегленето на кредит в размер на 4 милиона лева за проекта. От Общинския съвет твърдят, че искането на Дамянов за този кредит би могло да създаде проблеми при получаването на средства от безвъзмездната финансова помощ.
Притеснително според общинарите на Казанлък е, че в Министерството на околната среда и водите все още не са предоставени от общината договори за извършени проектни дейности.

Преди пет месеца Общинският съвет гласува кметът на община Казанлък да изпълни установената процедура от МОСВ за канализацията на квартал „Христо Ботев". Съветът задължи Дамянов да създаде организация за изпълнение на дейностите, включени в проекта, както и да създаде условия за добра отчетност и прозрачност при усвояването на средствата и недопускане нарушения, които биха довели до спиране на финансирането от договарящия орган. Вместо това Дамянов вече няколко месеца търси виновници и отклонява вниманието от създадените от него проблеми по изпълнението на проекта, разкриват от Общинския съвет на Казанлък. Frpgnews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5007 |26.06.2009 Кметът на Несебър нападна Слънчев бряг и КФН . 6| 6434 |26.06.2009 Пореден пътен терорист се измъква от закона? . 1| 11079 |11.06.2009 Женим се с брачен договор, съжителството – извън закона . 4| 5313 |16.05.2009 Кметът на Поморие: При провал на вота - преговори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads