Реклама / Ads
0| 2609 |18.01.2023 НОВИНИ

Кметът Пенчо Милков присъства на откриването на новата учебна база на Висшето военновъздушно училище в Плевен

.
Пенчо Милков и Румен Радев
Днес в Плевен бе открита сградата на Изнесения комплекс за авиационно образование/ИКАО/. На тържествената церемония, която бе открита от президента Румен Радев, присъстваха кметът на Община Русе Пенчо Милков, кметът и областният управител на Плевен Георг Спартански и Иван Петков, както и представители на Министерството на отбраната и Българската армия, държавната и общинска власт, както и институции с отношение към авиационнообразование.

„Силно вярвам, че новата учебна база ще послужи на всички ваши възпитаници да продължат да развиват своите летателни умения и искрена любов към родината“, каза кметът Пенчо Милков.


.

Той призова студентите да отстояват ценностите на учебното заведение и подари на академичното ръководство икона на Свети Георги с пожелание за сила и кураж в бъдещите дела.


.

Тържествената церемония започна с водосвет за здраве, а почетен строй от курсанти и преподаватели във ВВВУ, военнослужещи от Единния център за начална подготовка и военно поделение 38220, посрещна върховния главнокомандващ на Българската армия Румен Радев. Втори и 13-и Ученически гвардейски отряди от Плевен и Русе също се включиха в събитието.


.

Държавният глава връчи и свидетелствата за летателна правоспособност на полетен екипаж на курсантите от 011-о класно отделение, специализация "Летец-пилот", защитени след теоретичен курс пред Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация".


.

            Проектът за укрепване на сградата на ИКАО е един от най-мащабните, реализирани от ВВВУ „Георги Бенковски“ през краткия период от възстановяването му. През 2020 г. с решение на Общинския съвет Община Плевен решава да предостави безвъзмездно на университета сградата на бившето ОУ „Марин Дринов“.  Комплексът за авиационно обучение в Плевен е уникален с това, че подготвя кадри не само за военната, а и за цивилната авиация. Целта на академичното ръководство е да няма деление между военна и цивилна авиация, а да бъде общонационална българска авиация.


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2650 |16.01.2023 Кметът на Ню Йорк предупреди, че в Голямата ябълка ”няма повече място” за мигранти . 1| 2843 |13.01.2023 Кметът на Истанбул с обвинение за манипулиране на търгове. Той е един от конкурентите на Ердоган . 3| 2911 |12.01.2023 Кметът на Лондон: Правителството да признае, че Брекзит нанесе огромни загуби . 1| 2701 |12.01.2023 Изслушват Демерджиев и Милков в Комисията за контрол над службите за сигурност
Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads