Реклама / Ads
2| 2180 |11.10.2024 НОВИНИ

Кметът Терзиев увери: Бонусна система в транспортния сектор на столицата ще има

.
Столичният кмет Васил Терзиев Източник: БГНЕС
"Бонусна система в транспортния сектор на столицата ще има. На среща днес запознахме синдикатите с нашето предложение, което е в изпълнение на договорките, които поехме по-рано през годината за въвеждане на такава система през есента на 2024 г."
 

В това увери на брифинг в петък столичният кмет Васил Терзиев.

 

Той подчерта, че до средата на другата седмица синдикалните организации следва да запознаят своите членове с предложенията и ще бъде подписано споразумението, което ще успокои системата.





Илиян Павлов, заместник-кмет по транспорта, на свой ред изтъкна, че предложената бонусна система се съобразява с исканията на работниците и синдикатите. "Според мен е изключително справедлива, може би от първия път няма да е най-идеалната, но със сигурност е едно добро начало, което ще намали разликата в заплатите и в това как шофьорите и администрацията се подкрепят", отбеляза Павлов. Според него по-трудните линии ще са по-добре платени, а по-лесните по-малко, ще има категории за линиите.

 

Заместник-кметът бе категоричен, че бонусната система е съставена по начин, по който е вързана с минималната работна заплата. Според него за следващата година бонусната система ще струва около 15 млн. лв.

 

Запитан колко пари ще са необходими първоначално, Павлов отговори – „С разчетите, които ние от общината имаме, възможно е да отпуснем 1 млн. лв. на месец, като това стартира от 1 ноември“.





По отношение на въпроса за изграждане на бежански центрове за деца в София, столичният градоначалник обясни, че се касае за 20 деца. Той уточни, че единият център ще бъде с до 12 места, както е по наредба, а другият с до 8 места. „Тези деца са известни поименно, който има желание, вместо да се страхува от тях, че ще направят най-големите бели, може да се запознае с тях, почти всички те говорят вече доста добър български“, отбеляза Терзиев. Според него тези хора, които са гласували за този доклад за тези центрове, протестират в момента срещу него.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2222 |11.10.2024 Заловени 7 кг кокаин в тайник на автомобил при акция на ГКПП Дунав мост-Видин . 0| 2164 |11.10.2024 Над 70 деца от Сливен учиха и играха с горски педагози от ЮИДП . 3| 5449 |11.10.2024 BG Elves: НАП и ЧСИ са наложили възбрана на 160 имота на жената на Ивелин Михайлов от Исторически парк . 10| 2501 |11.10.2024 Европрокуратурата повдигна обвинения на бившия кмет на Варна Портних. Обвинен е и бившият областен управител

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads