Реклама / Ads
1| 2726 |20.11.2023 НОВИНИ

Кметът Терзиев с втори опит: Отново кани партиите от СОС на разговор

.
Кметът на София Васил Терзиев отново ще изпрати покани до партиите в Столичния общински съвет по време на днешното заседание на Съвета. "Очаквайте покани и ще продължим разговорите", заяви Терзиев.
 

Той припомни, че бяха изпратени покани до всички партии, представени в СОС. Текстът на всяка една покана е бил еднакъв, посочи кметът.

 

"Темите също бяха ясни предварително и не е излизано извън тях. Те бяха какви са приоритетите, които всеки един си представя, че трябва да бъдат реализирани в един мандат, за да започнем от това какво ни обединява.

 

Второто нещо беше кои са важните неща за всяка партия, които да бъдат застъпени в следващия бюджет", каза Терзиев.

 

Третото е темите, по които партиите биха проявили лидерство, за да залегнат като политики", обясни той, предаде БТА. 

 

"Чак след обсъждането на тези точки, трябваше да говорим за избор за председател и сформиране на комисии. По последните две точки не е говорено изобщо", подчерта кметът Терзиев.

 

"Разговорите ни с БСП, "Синя София" и "Възраждане" бяха фокусирани върху първите две точки", обясни Терзиев. Той допълни, че много би се радвал с тези, които не се е видял, разговорите да продължат.

 

Днес на заседанието отново бяха направени същите предложения за председател на СОС от партиите в Съвета. За поста "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") предложиха Борис Бонев, "БСП за България" - Диана Тонова. От "Възраждане" номинираха Красимир Гълъбов, а от "Има такъв народ" (ИТН) - Пламен Данаилов. Изборът беше чрез тайно гласуване с хартиени бюлетини.

 

След като не успяха да изберат председател с необходимите 31 гласа за това, СОС премина към балотаж между Бонев и Тонова.

 

Заседанието на живо - следете тук. 

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2588 |20.11.2023 Елена Поптодорова: Около Израел се оформя ос на съпротивата . 33| 2754 |20.11.2023 Радев: Агресията на Русия срещу Украйна отприщи разпада на глобалната система за сигурност . 3| 4120 |20.11.2023 Британският посланик Роб Диксън: Сигурността на Черно море е много важна, ще подкрепим България за доставки в отбраната . 14| 7243 |20.11.2023 Столичният общински съвет не си избра председател, поне още 10 дни работата е тотално блокирана /обзор/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads