Реклама / Ads
54| 6377 |06.11.2023 НОВИНИ

Кметът Васил Терзиев: Григорова има право да обжалва, преместваме Паметника на Съветската армия

.
Васил Терзиев
Правова държава сме. В правото са си да оспорват. Ние също имаме претенции за това, което се случи на първи и втори тур, огромните разлики в екзитполовете, секции, в които съм бил със 120 гласа, но са изчезнали, коментира Терзиев и обяви, че няма причини да се притеснява от евентуален обрат, защото знае как е постигнат резултатът им - без купен вот. Така Васил Терзиев коментира желанието на Ваня Григорова да оспорва изборите в София.
 


Паметникът на Съветската армия ще бъде преместен. Въпросът не е в нашите прерогативи, но ние ще съдействаме за неговото преместване. Това заяви избраният за кмет на София от ПП-ДБ в "Лице в лице" по бТВ.

 

Той посочи, че ще създаде длъжността на заместник-кмет по сигурността.

 

Терзиев разказа, че още през 2019 г. е имал предложение от съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов да бъде издигнат за кмет на столицата.

 

Разочарование няма никакво, по-скоро има амбиция да върнем доверието в Столична община - така победителят на втори тур на местните избори в София Васил Терзиев малката си разлика с опонента си Ваня Григорова. Под 4800 гласа го направиха кмет на столицата.

 

В Столичния общински съвет ПП-ДБ и "Спаси София" ще има 23 от 61 общински съветници - това ще е най-голямата група, но без мнозинство. Планът на Терзиев е да представи идеите си на всички формации в СОС и да търси подкрепа от тях. Обърна внимание, че някои от целите им се припокриват, затова не би било трудно се намери подкрепа.

 

"Хора, които имат опит в дадената област, административен опит. Всеки от тях е експерт в областта си" - така Терзиев описа хората, които ще бъдат негови зам.-кметове. Те вече са били определени, но имената им ще бъдат обявени през следващата седмица.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4138 |06.11.2023 Политологът Иво Инджов: Местната власт не я чака нищо добро, ако има сглобки вместо коалиции . 5| 7736 |06.11.2023 Британското разузнаване: Руската икономика ще "прегрее" поради преминаване на военни релси . 20| 7906 |06.11.2023 Вярно ли е, че Западът води „деликатни преговори“ с Украйна за мир с Русия? . 3| 7731 |06.11.2023 При 100% обработени протоколи: Ясни са новите кметове на всички областни градове в страната /обновена/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads