Реклама / Ads
17| 11022 |20.04.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Кметицата на ”Младост”: Ръцете ми не са светвали, има заговор срещу мен

.
Кметът на ”Младост” Десислава Иванчева заяви преди заседанието на съда, на което ще бъде гледана мярката й за неотклонение, че нейните ръце и тези на заместничката й Биляна Петрова не са ”светвали”.
 
По думите и не е имало по тях следи от маркираните от разследващите пари, както обяви в сряда шефът на Специализираната прокуратура Иван Гешев. Тя допълни, че акцията срещу нея е заговор, а целта -  заместникът й Румен Русев искал да стане кмет.

Съдията Пламен Панайотов ще решава дали кметицата на "Младост" Десислава Иванчева ще остане за постоянно в ареста заради обвинението във вземане на подкуп в особено големи размери. Магистратът от Специализирания наказателен съд е стар познайник на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, с когото дълго време работеха в един кабинет в Софийската градска прокуратурата.

 

Двамата бяха наблюдаващи прокурори по мегаделото "Софийски имоти", което приключи с провал за държавното обвинение. Сега Пламен Георгиев е ръководител на комисията, която проведе зрелищната акция по задържането на Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова, а Пламен Панайотов е съдията, който решава дали те ще останат за постоянно в ареста.


Иванчева и заместничката й, които зрелищно бяха арестувани във вторник в центъра на София, бяха въведени в залата преди началото на заседанието и говориха от заградено със стъкла пространство. Иванчева извика към журналистите, че иска да говори пред тях, но съдът не й разреши да излезе извън това пространство.

Кметицата е обвинена за взимане на подкуп в особено големи размери, което представлява особено тежък случай, а заместникът й - като не помагач. Като помагач е обвинен и описваният от прокуратурата като посредник в сделката. В началото на съдебното заседание днес беше потвърдено, че това е Петко Дюлгеров, бивш кмет на "Младост". Той е подал молба до съда да не бъде сниман от медиите.

Пред медиите Десислава Иванчева заяви, че сигналът до антикорупционната комисия и след това специализираната прокуратура е подаден от "Ваклин груп" ООД. За намерените в автомобила й пари - 56 хил. лв., обясни, че не са нейни, а са били в колата, без да уточнява повече подробности.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 10902 |03.08.2017 Само във Фрог: „Куци” криминалисти проспали барутните частици по ръцете на самоубития бизнесмен . 2| 5787 |07.09.2014 Кметицата на Ново Паничарево: Трябват ни храна, вода и топли дрехи . 98| 16535 |06.07.2011 Долу ръцете от цар Самуил! . 7| 5573 |15.10.2007 Стачката в ръцете на "пациент" като Яне Янев е по-лошо от махмурлук

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads