Реклама / Ads
16| 5444 |18.11.2021 НОВИНИ

Кметове на смесени райони са забелязани пред централата на ГЕРБ

.
Кметове от смесени райони на страната са забелязани тази сутрин да стоят пред централата на ГЕРБ в София. Появата на патрули обаче ги е накарала да се разотидат. Това научи ФрогНюз от служители на местното районно управление.
 

Тази информация изцяло кореспондира с твърденията за стягане на редиците от страна на ГЕРБ и ДПС за гласуване в полза на кандидат-президента, издигнат с подкрепата на партията на Бойко Борисов проф. Анастас Герджиков. ФрогНюз получи информация, че активисти на ГЕРБ са направили опит да влязат в контакт и с представители на футболни агитки, за да ги сплашат да не вземат участие в готвените тази вечер два протеста. 

 

Припомняме, че за днес, когато в Българската национална телевизия ще се проведе първия и единствен балотаж между основните претенденти за “Дондуков 2” - Румен Радев и Анастас Герджиков, са обявени две демонстрации. Едната е пред турското посолство заради недоволството от намесата на Анкара в изборните процеси у нас. Смята се, че високата избирателна активност в Турция и последвалата победа на ДПС от вота в чужбина е станала благодарение на Ердоган. Другият протест ще е под формата на шествие, който ще тръгне от “Дондуков 2” и ще стигне до сградата на обществената телевизия. 

 

Припомняме още, че днес на брифинг служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков информира, че ДПС заплашвало турците в Кърджали със смяна на имената, ако не гласуват в полза на Движението. 

 

"Преди седмица бях в няколко града в Южна България и посетих Кърджали. Казаха ми, че плашили хорицата - турците непременно трябвало да гласуват за ДПС, защото иначе щели да им променят имената обратно. Представяте ли си къде ни връщат като общество и какви внушения и методи използват. По отношение на обикновения мирен граждани. Някой щял да променя имената на турците в 21 век. Само не знам дали са доволни политиците от ДПС - от намесата на турските власти и медиите в изборния процес в България. Не помня да е било обратното", разкри Рашков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 11537 |29.10.2021 Атанас Атанасов: Ужасен съм как пари от чекмеджето тръгват по районите и купуват вот . 10| 3267 |02.09.2021 Петър Витанов: Скорост до 30 км/ч в жилищните райони и тежки санкции при употреба на алкохол ще намалят драстично пътните инциденти . 0| 2826 |04.08.2021 Ново райониране на детските градини облекчава родителите на неприети деца . 2| 3694 |16.07.2021 Трима бивши зам.-кметове на Благоевград са си договорили обезщетения за 60 000 лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads