Реклама / Ads
0| 3077 |15.05.2022 НОВИНИ

Кобрата размаза Джери Форест в Калифорния. Тервел се размина с победата

.
Кубрат Пулев-Кобрата Източник: БГНЕС
Кубрат Пулев направи успешно завръщане на професионалния ринг, след като победи американеца Джери Форест с единодушно съдийско решение в мача им в Калифорния, който подгрява гвоздея на програмата между бившия световен шампион Сергей Ковальов и по-малкия брат на Кубрат - Тервел.
 

Началото на мача се забави, тъй като Форест беше недоволен от ръкавиците си, като в крайна сметка се наложи Пулев даде на своя опонент резервните си ръкавици.

 

За Кобрата това бе първи двубой от загубата от Антъни Джошуа в срещата за световната титла в края на 2020-та година, но той доминираше напълно срещу своя съперник и съдиите не се поколебаха да му присъдят победата. 41-годишният Пулев нанесе много повече точни удари от съперника и ясно демонстрира, че е по-класният боксьор, предава БГНЕС.

 

По този начин Кубрат вече има 29 победи (14 нокаута) и две загуби в професионалния бокс, като в петък той изрази амбицията си да стигне до трети мач за световната титла. Двете досегашни загуби на българина са именно в мачове за поясите - срещу Владимир Кличко и Джошуа.

 

„Имам много опит, имал съм много професионални мачове. Нанесох много добри удари, той не беше много чист. Неудобен опонент, трябваше да се пазя от главата му, защото се навеждаше. Правилата са ясни, могат да се ползват само нови ръкавици. Той се опита да саботира мача“, коментира Кобрата след успеха.

 

„Сега отивам в ъгъла на брат ми. Следващият ми съперник ще бъде по-добър и аз ще се подготвя по-добре. Искам съперник от топ 10“, каза още българският боксьор.

 

Малко българският боксьор в полутежка категория - Тервел Пулев изигра много силен мач, но в крайна сметка не успя да спечели срещу руснака Сергей Ковальов. Битката в Лос Анджелис показа най-силните страни и на двамата боксьори, но бившият световен шампион показа повече класа и опит, които му спечелиха 10-рундовата битка срещу по-малкия от братята Пулеви. Показателно е обаче, че мачът завърши без директен нокаут, пише gong.bg.

 

39-годишнят руснак остави впечатление, че беше по-активният от двамата, показа доста сериозна бързина, движеше се повече и успя да вкара бързи и точни удари с двете ръце. В същото време Тервел, който даде всичко от себе си в своя мач №17 на професионалния ринг, стоеше добре физически, но не успя да отговори на сериозното предизвикателство, което му отправи бившият световен шампион в „лека-тежка“ категория.

 

В крайна сметка съдиите отсъдиха единодушна победа за Ковальов - 98:92, 98:92, 97:93.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3419 |28.11.2021 Кобрата нокаутира Франк Мир . 1| 2935 |27.11.2021 Кобрата закова стрелките на 115.6 кг. преди мача с Франк Мир . 8| 3224 |01.06.2021 Кобрата проговори за политиката: Две дини под една мишница няма да нося . 16| 7758 |29.03.2021 Кобрата към политиците: Самозабравихте се, хронично болни сте от алчност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads