Реклама / Ads
4| 2427 |02.07.2024 НОВИНИ

Кога НС ще гласува проектокабинета "Желязков"?

.
Източник: личен архив
Народното събрание ще гласува проектокабинета "Желязков" утре, 3 юли от 13.00 часа. Това показва Проекта за програма на парламента, публикувана на сайта на НС.
 

Редовното заседание на НС ще започне в 9.00 часа с изслушване на служебния премиер Димитър Главчев, служебния министър на отбраната Атанас Запрянов и служебния заместник-министър на външните работи Невяна Митева във връзка с позицията на България за предстоящата среща на върха на НАТО във Вашингтон. Като втора точка е залегнало освобождаването от длъжност на заместник-председателя на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление „Застрахователен надзор“. 





Точка трета е избиране на министър-председател на Република България от 13.00 часа заедно с точки 4 и т. 5, които са съответно приемане на структура на Министерски съвет и избиране на Министерски съвет на Република България. 

 

В четвъртък отново предстои изслушване на служебния премиер Главчев и служебния министър на отбраната ген. Запрянов. Този път Главчев ще отговаря на въпроси за отношенията ни със Северна Македония, а Запрянов за неучастие на Република България под никаква форма с жива въоръжена и невъоръжена сила във военния конфликт в Украйна. Отново в четвъртък ще бъдат изслушани служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Йордан Вълчев, относно напредъка на строителството на автомагистрала „Хемус“ и напредъка в процедурите по стартиране строителството на автомагистрала „Черно море“.

 

В петък за трети пореден ще се проведе изслушване на Димитър Главчев, относно уволнения и назначения в Държавна агенция „Национална сигурност“, Държавна комисия по сигурността на информацията, Държавна агенция „Технически операции“ и Държавна агенция „Разузнаване“. Депутатите ще приключат пленарната седмица с парламентарен контрол.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2673 |02.07.2024 Очакват се добри новини за Украйна на срещата на върха на НАТО . 4| 2500 |02.07.2024 Боряна Димитрова: Ще бъде мъчително гласуване на кабинета с привкус на достатъчно задкулисни неща . 4| 2456 |02.07.2024 Георги Свиленски: Нинова може да се кандидатира отново за председател на БСП . 9| 2372 |02.07.2024 Радев: Партиите да съставят кабинет и да поемат отговорност за управлението на страната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads