Реклама / Ads
5| 15437 |29.09.2021 ЪNDERGROUND

Кой е застреляният край „Герена“ Георги Христов-Тинето?

.
Източник: БГНЕС
Отмъщение, разчистване на сметки и бандитски номера – така описват „показното“ убийство на стадион „Георги Аспарухов“, което разтърси медийното пространство тази сутрин.
 

Кой е застреляният край „Герена“?

 

На 7 март 2014 година Георги Христов-Тинето е осъден на 14 г. и 11 месеца затвор за въоръжения грабеж на „Каванч текс“ в Харманли.

 

Кървавият обир стана на 18 февруари 2002 г. Тогава Христов, Мюмюн Мюмюн-Мечката и Георги Машев извършват грабежа близо до портала на шивашката фирма „Каванч“. Червен „Фолксваген Пасат“ засича форда на фирмата, с който се превозвали изтеглените от банка 47 092 лв. за заплати на работниците във фирмата.

 

Маскираният Георги Христов стреля с пистолет и убива счетоводителя на „Къванч“ Георги Георгиев и ранява касиерката Златка Христова и Фикрет Тасим.

 

След грабежа Георги Христов бе в неизвестност, но бе осъден задочно на доживотен затвор без право на замяна. През 2012-а Христов бе арестуван в Испания и върнат в България, като процесът срещу него тръгна отново в Хасковския окръжен съд.

 

Той призна вината си пред съда и процеса продължи по съкратеното производство. Прокуратурата поиска 25 г. затвор, а защитата на Христов - 10 г.

 

„Показното“ убийство

 

Днес Тинето е застрелян в главата на път за фитнеса, докато е говорел по мобилния си телефон. Близо до мястото е открита опожарена кола.

Пред журналисти директорът на СДВР Калоян Милтенов потвърди, че е подаден сигнал към 112 в 7:54 ч. за мъж в безпомощно състояние пред фитнес центъра на стадиона.

 

„При пристигане на място нашите сили са установили, че се касае за лице, което най-вероятно е убито - 44-годишен мъж“, каза той. По първоначална информация той е бил прострелян, обясни Милтенов. Той не можа да даде повече информация за простреляното лице, но потвърди, че е известен на полицията с множество криминални прояви.

Милтенов не можа да потвърди и дали убитият е намерен с плик на главата, каквато информация излезе. На въпрос дали колата, която е намерена опожарена, е свързана с убийството, той каза: „Най-вероятно да“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6613 |14.09.2021 Адв. Рангелов: Украйна може да отложи екстрадицията на Брендо . 9| 6279 |13.09.2021 Арестът на Брендо в Украйна се оказва правен прецедент. Три държави го искат . 5| 8169 |28.05.2019 Убиецът Зайков разбил вила край Долна Баня. Изкъпал се и изчезнал . 4| 10907 |24.05.2019 Издирваният край Костенец Зайков духнал за Гърция?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads