Реклама / Ads
44| 24166 |15.05.2020 НОВИНИ

Коя е „девойката“ от есемесите, която получава „ценни указания“ от Влади Горанов

.
Мария Филипова
Коя е „девойката“ от есемесите, която получава „ценни указания“ от Влади Горанов? Публикуваният тази сутрин чат между бизнесмена Васил Божков с финансовия министър Владислав Горанов вмъкна още един персонаж- този на „девойката“, която получила „ценни указания“ от самия министър.
 

Уточнение на Божков показва:  * "девойката" - Мария Филипова, предшественичка на Александър Георгиев, председател на ДКХ от 08.02.2018 г., понастоящем зам.-председател на КФН.

 

Ето какво откриваме за нея, публикувано във В. „Банкеръ“ през април миналата година:  

А коя е  33-годишната Мария Филипова, която ще поеме управление "Надзор на инвестиционната дейност" на КФН?






Според няколко независими източници  кариерното ускорение  на Филипова се дължи на работата й в Министерството на правосъдието. Тя е била там  по времето, когато заместник-министър бил известният вече като "Карлсон, който живее на покрива", председател на КПКОНПИ Пламен Георгиев (27.12.2011 г. - 24.01.2013 г.).  Топлите отношения на Филипова и Георгиев  все още са сред най-обсъжданите теми в министерството.

 

Публикуваната на сайта на Народното събрание биография на Филипова до назначаването й от финансовия министър Горанов за председател на Държавната комисия по хазарта (ДКХ)  не разкрива някакви впечатляващи  постижения - тя е юрист, завършила е УНСС, длъжностно лице по регистрация в Агенцията по вписванията, младши юрисконсулт в Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, старши експерт в Министерството на правосъдието,  главен експерт в Министерството на финансите и старши юрисконсулт в Българската банка за развитие.






На предишната й длъжност - шеф на ДКХ, Филипова беше многократно издирвана от журналистите  за интервю или за актуална информация. Тя обаче капсулира  Надзора над хазарта и в продължение на около година, колкото време прекара в комисията, не допусна  контакти с журналисти. Тихо дойде и пак  така тихо вероятно ще си отиде, без да стане ясно какви точно ги свърши в този финансов сегмент.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5961 |28.04.2020 Корнелия Нинова: Новината, която съобщи Борисов е, че няма план за излизане от кризата . 23| 11272 |24.04.2020 Илиян Василев: Същата ли тази прокуратура, която толерира наркопрестъпността, ще разследва убийство от наркозависим? . 11| 5301 |20.04.2020 Задържаха синът на Лъчезар Иванов за 24 часа заради катастрофата, при която загина Милен Цветков . 11| 5275 |20.04.2020 Повдигат обвинение за тежката катастрофа, в която загина Милен Цветков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads