Реклама / Ads
64| 9927 |29.04.2013 НОВИНИ

Кокинов бил при Б. Борисов със знанието на Цацаров?

.
Кой кого и защо...
Бил ли е градският прокурор Николай Кокинов на срещата в къщата на експремиера Бойко Борисов със знанието на главния прокурор Сотир Цацаров? Този въпрос трябва да се изясни, защото би променил коренно ситуацията около записите, направени на разговора там.
 
Фрог нюз научи от свои източници, че Кокинов бил споделил пред близки, че е отишъл при Борисов със знанието на своя висш началник.

Не е ли редно също да бъде разпитан веднага ексминистър Мирослав Найденов, който да обясни на обвинението кой и как го е мотивирал да запише със специализирана техника тази среща.

Прокуратурата започна разследване с висока скорост на оперативно дело, което е прекратено за Станимир Флоров, шеф на ГДБОП. Така трябва, за да се изясни дали той има или няма вина по някогашните обвинения за евентуално получаване на откуп. Защо обаче не се действа по същия начин за заведено оперативно дело за корупция на висш магистрат? Това дело дори не било свалено, а е в сила, коментират анонимни източници.

Не е ясно и каква е съдбата на 12-те дела, които се оказаха забавени и спрени от доскорошния зам.-главен прокурор Галина Тонева и отнасящи се до злоупотреби в областта на енергетиката. Ресурс ли няма абвинението или други са причините тези важни дела да остават на заден план. В тях се крият причините за високите цени в енергетиката и са причина за протестите по улици и площади през февруари и март.

В спешен порядък прокуратурата се захвана да разреши проблема с високата цена на тока, заяви на 27.02.2013 г. главният прокурор Сотир Цацаров. При сегашните събития прокуратурата не може да остане в досегашното си състояние, защото това състояние не помага с нищо на обществото и гражданите. Прокуратурата трябва отново да заеме мястото, което Конституцията й е определила – гарант за законност. Прокуратурата е длъжна да защитава обществения интерес“, допълва обвинител №1. Съвсем справедливо.

 

Не е ясно защо все още прокуратурата не е реагирала на изявленията на ексдепутатът Емил Димитров, който заяви в телевизионно предаване, че в системата на МВР имало група за „мокри поръчки”. Това е сериозно обвинение и трябва час по-скоро да се изясни дали е вярно. Ако да – виновните да понесат последствията.

Да се разпита и бизнесменът Гриша Ганчев, който заяви в същото тв предаване, че някакви хора са му искали пари от името на хора в ръководството на ГЕРБ и държавата. Това също трябва да се изясни и виновните, ако има такива, да отидат на съд.

На 12.11.2009 г. бившият съветник в ДАНС Алексей Петров заявява пред Парламентарната комисия за контрол на ДАНС, че специалните служби са прибягвали до елиминиране на конкуренти, дори и чрез физическо отстраняване. „Не мога да кажа имена, нека да изчакаме реакцията на комисията, но става дума за посттоталитарен модел, който е използван от специалните служби за елиминиране на конкурента, на опонента, чрез дискредитиране, а в краен случай и чрез физическо отстраняване, каза Петров пред журналисти.

Защо поркуратурата не е проверила това тежко обвинение и тези убийци под пагон да бъдат разкрити и обезвредени и пратени, където им е мястото.  Ако Петров казва истината, разбира се. Същото три годин и половина по-късно заявява и Емил Димитров. А ако тези сензационни „разкрития” не са верни, а целят съвсем други неща?

А всъщност обвинението дали е предприело някакви стъпки по разследване на свидетелските показания по делото „Октопод”, че Алексей Петров е поръчвал убийствата на български бизнесмени. Самият прокурор по делото Светлозар Костов обяви, че има сведения за това, че Трактора е поръчал бизнесмена Валентин Шотев, но от това нищо не произтече. В същото време Петров вече дава акъл пред медии кой министър да бъде освободен, кои да бъдат разследвани, уволнени и пр.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5531 |29.04.2013 Кокинов поискал да бъде освободен и като магистрат . 32| 5232 |28.04.2013 Ивайло Калфин: Несериозно е Борисов да твърди, че е договорил 25 млрд евро . 13| 5025 |28.04.2013 Кокинов може да бъде уволнен като прокурор . 30| 5261 |28.04.2013 Борисов, Кокинов и Найденов на разпит

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads