Реклама / Ads
28| 12157 |19.01.2024 НОВИНИ

Колега на дъщерята на Путин трябва да работи 3030 години, за да купи жилище като нейното. Руска медия взриви страната

.
Скандалът по повод интервюто на дъщерята на Путин Мария Воронцова в подкаста #ПроНауку не стихва. Освен остра реакция в чужбина, казаното от най-голямата дъщеря на руския президент предизвика унищожителна критика от самите руснаци.
 

По този повод един от най-популярните и влиятелни руски сайтове compromat.ru посвети на Воронцова специална статия.

Предлагаме ви пълния текст, който ще шокира и най-железобетонните поддръжници на режима на руския сатрап.

 

„Знаете ли колко печели обикновен лекар в Русия? Нека бъдем още по-конкретни: знаете ли колко печелят ендокринолозите например? Ясно е, че едва ли се къпят в пари, а новини за пътешествия на руски ендокринолози на яхти в Монако липсват в клюкарските рубрики.

 

Ендокринолог в село Красни Яр разчита на заплата от максимум 25 хиляди рубли  (около 240 долара).

Като се извадят данъците ще му останат най-много 22 хиляди. Неговият колега от Самара се справя малко по-добре – може да изкара до 30 хиляди рубли. Ендокринолог в Омската регионална клинична болница се разписва за 23 до 32 хиляди рубли, в зависимост от стажа, дежурствата и пр. Както сами се убеждавате, на тези хора не им е до веселба, пътувания и курорти.Но има някои изключения.

По федералните канали постоянно, без да обясняват нищо, ни показват някоя си Мария Воронцова.

 

За първи път неизвестният детски ендокринолог Мария Воронцова се появи пред аудитория през 2018 г., когато отиде на някаква конференция в Гърция. И оттогава броят на нейните изяви по телевизията нараства със скоростта на светлината ден след ден. Вече постоянно тази жена ни облъчва от телевизора. Но по някаква причина никога не казват коя е тя всъщност. Затова нека да разберем какво прави най-голямата дъщеря на Владимир Путин и колко печели. Да, Мария Воронцова е дъщеря на Путин. За нея ще става дума в този материал. Воронцова официално работи в Московския държавен университет във Факултета по медицина. Доскоро тя получаваше заплата там 110 хиляди рубли на месец.

 

Е, добре, но тя получава още 35 хиляди от Руската асоциация на ендокринолозите. Разбира се, че и това не е достатъчно! Затова получава още 48 000 на месец от Националния медицински център по ендокринология към Министерство на здравеопазването. И това явно не покрива стандартите на Путин, въпреки че говорим за 4 пъти средната заплата на лекар в Русия. Всеки лекар ще ви каже, че с една заплата не може да се живее, особено ако сте млад специалист.

 

Постоянно приемат допълнителна работа на непълно работно време: някои са на смени, други получават допълнително заплащане, други поемат кабинети в частни клиники. Такъв е животът на един млад лекар – работа на няколко места, за да си докара някакво що-годе прилично възнаграждение.  И Мери прави точно това.

 

През 2019 г. Мария Воронцова става бизнес дама и основава компанията NOMECO, което означава „Нова медицинска компания“. Оттогава е горд носител на титлата „Член на борда на директорите“.

Признаваме, беше доста трудно да разберем какво всъщност правят в този борд. Идват сутрин в офиса и правят какво?

 

От уебсайта на фирмата научихме целите на компанията: „Създаване на интерфейс за взаимодействие между водещи изследователски организации и медицински институции“, „Разработване на нови диагностични методи в областта на нуклеарната медицина“, „Въвеждане на напреднали технологии”, „Създаване на съвременна система за обучение на лекари” и „Създаване на ИТ платформи”. Като цяло звучи впечатляващо, съгласете се. Просто е странно, че тези грандиозни проекти се изпълняват само от петима служители, а преди началото на войната са били шестима. И в новините на компанията, вместо нещо подходящо, има един безкраен празник: или Ден на победата, след това Ден на Русия, след това 8 март и 23 февруари, Нова година, Ден на здравния работник. И след това кръгът се завърта отново: Ден на Русия, Ден на победата, 8 март, 23 февруари... Но не се притеснявайте: дори петима души, единият от които очевидно отговаря за поддържането на празничния календар, са напълно достатъчни, за да реализират основния проект на компанията, който по някаква причина не е описан на уебсайта: осигуряване на огромни средства в джоба на щерката на Путин Мария Воронцова. През 2020 г., малко след създаването си, приходите на Nomeco възлизат на почти милиард рубли, по-точно 840 милиона.

 

Абсолютно заслужено трябва да им се даде титлата бизнесмени на годината, защото по-голямата част от това (600 милиона) е чиста печалба. Маржът е 70%! 232 милиона от тази нетна печалба са изплатени на акционера Мария Воронцова под формата на дивиденти. Това са над 2 млн долара. Награда за ефективната работа на детския ендокринолог Мария Воронцова. По 700 000 рубли на месец.През 2021 г. нетната печалба на Nomeco е още по-висока – 810 млн. През 2022 г. – 855 млн.Простата аритметика сочи, че нашата бизнес дама е получила общо 944 милиона рубли!

Възниква един простичък въпрос: Кой финансира компания, чиято единствена дейност е писане на новини за празници и осигуряване на богат живот на дъщерята на Путин?

 

Оказва се, че всички пари, които компанията на Воронцова получава, идват от клиниката SOGAZ. Същата клиниката е известна с това, че в нея са лекувани наемници от ЧВК „Вагнер“ и са преглеждани компаньонки на висши руски служители. Милиарди оттам идват при Воронцова за „услуги в информационното моделиране на изпълнението на проекти“. Щедростта и участието в държавните дела на клиниката SOGAZ може да се обясни просто: сред нейните основатели е приятелят на Путин олигархът Юрий Ковалчук. А също и племенникът на руския президент, фотографът Михаил Шеломов. Преди две години клиниката е прехвърлена изцяло на Мария Воронцова и нейни приятели, наричани топ мениджъри. Сега тя отговаря за компаньонки на властта и наемници на властта.Запознахме ви с източниците на доходи, сега нека да видим къде живее педиатърът Мария Воронцова.


.
Това е само един от документите, който разкрива финансирането на путиновата дъщера...

 

След като се раздели с холандския си съпруг Йорит Фаасен, около 2016 г., Мария Воронцова намери нова любов - 28-годишният мениджър от Москва Евгений Нагорни. Нагорни е с три години по-млад от Мария, учил е в Московската академия по финанси и право, работил е в митническа компания, а след това във фирма за изкуствени торове. Но след срещата с Воронцова животът му се променя като в приказките. Той започва работа в компанията Novatek, собственост на приятеля на Путин Генадий Тимченко, същият, който подари на Путин яхтата „Шехерезада“, и Леонид Михелсон, който пък дари на Дмитрий Медведев имение в Плес, наричан в Русия частно княжество за милиардери. Официалната заплата на Нагорни от приятелите на Путин е „само“ 760 хиляди рубли на месец. Но дори подобна заплата не би стигнала на Нагорни, за да придобие шикозен апартамент в една от най-скъпите сгради в Москва. Мезонетът е 230 кв/м в строго охранявания комплекс Barkley Gallery в самия център на града. Известен е още като ​​„Сграда на колекционерите“. Колекцията включва 43 луксозни апартамента, чиято архитектура е дело на световна британска агенция. Това са 10 минути пеша до Кремъл и една минута до Третяковската галерия. Сградата е тематична: навсякъде има препратки към изкуството. Не знаем как може да се напише нещо подобно за нова сграда от 2018 г., но се твърди, че историята на сградата датира от 1911 г., по времето на „Руските сезони“ на Дягилев... Всички жители притежават „златна карта“ на Третяковската галерия. Колко от тях са посещавали галерията е друг въпрос.

Апартаментите тук се продават в завършен вид, разстоянието до таваните е почти 4 метра, камините са ръчно изработени и прочие луксозни атрибути. Апартаментът, където се прибира да почине след трудовия ден дъщерята на Путин струва 800 милиона рубли. Ендокринолог от Самарска област трябва да работи 3030 години, за да си купи такъв! Пентхаус за 800 милиона е страхотен, но за човек, в който тече кръвта на Владимир Путин. За него подобни неща са дреболии. Воронцова притежава и вила на Рубльовка. Към нея е прикрепен адютант от националната служба за сигурност към Кремъл.Адютант!

 

Мария Воронцова, която официално уж няма нищо общо с Путин, има адютант.

Точно така, казва се Иля Базлов и е записан в телефонните указатели. Иля Базлов поръчва храна за Мария в апартамент за 800 милиона. Грижи се и за къщата й във вилното селище Усово Плюс. Къщата се открива на сателитни снимки и е на 160 метра от резиденцията на Владимир Путин „Ново-Огарево“. Цената й е около 400 милиона рубли. В университетския чат Мария споделя, колко много обича да пътува.

 

Постоянно посещава Псков, Валдай, Велики Новгород, Иркутск, Горно-Алтайск. Дестинациите са все руски, може да се предположи, че не е много безопасно за нея да пътува в чужбина сега, по време на войната. Но нейният 11-годишен син от първия й брак с холандеца Йорит Фаасен, Роман Йоритович Фаасен, лети в чужбина. На 9 ноември 2022 г. той пътува до Дубай. Майка му не можа да отиде с него, така че го придружава някой си Дмитрий Игнатов. Голям късметлия е това дете! Оказва се, че Дмитрий Игнатов всъщност е офицер от ФСО и е постоянно на пряка линия с президента Путин.Съвсем скоро кандидатът за президент Владимир Путин ще трябва да публикува предизборната си декларация – в нея ще видим доходите и имуществото му.

Ще видим какво е спечелил за 24 години упорит труд като президент и премиер. Разбира се, там няма да видим нито двореца Геленджик, нито флота от шест яхти, но ще видим ремарке Skif, кола Niva, гараж и жилище от 77 кв/м. Ще се окаже, че Владимир Путин формално е един беден човек...Да не забравим: когато Мария Воронцова бе омъжена за холандския гражданин Йорит Фаасен те закупиха в Нидерландия мезонет от 700 кв/м.

 

Мария Воронцова разполага с над 2 милиарда рубли и луксозни имоти, според достъпната информация. Колко са тайните около нея - малцина са посветени. Става ясно обаче, че Мери Воронцова не е никакъв предприемач и не е направила нищо особено в живота си.

 

Кompromat.ru

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4570 |19.01.2024 Експерти: До юни най-късно ще стане ясно дали България покрива критериите за еврозоната . 33| 5599 |19.01.2024 Асен Василев: Няма риск еврото да повиши цените у нас, вървим по график . 1| 6526 |19.01.2024 Обир в Самоков: Откраднаха 10 000 лв., златни накити и пистолет от дома на бизнесмен . 13| 15661 |19.01.2024 Божков - на разпит в СДВР. Акцията в София - заради убийството на Алексей Петров /обновява се/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads