Реклама / Ads
4| 4836 |16.12.2018 НОВИНИ

Коли са блокирани на АМ ”Хемус” към София

.
Силен сняг заваля в 11 области на страната днес. Там беше обявен жълт код за опасно време. Усложнена обстановка по пътищата, леки катастрофи и ограничения за тежкотоварни автомобили имаше през целия ден. Привечер обаче десетки автомобили останаха блокирани на автомагистрала ”Хемус” в посока София.
 

Десетки автомобили са в капана на зимата на магистрала "Хемус" по посока София. Колите са спрели и не могат да продължат.

 

"В момента се намираме в посока София на магистрала "Хемус" след Ботевградския тунел. Има огромно задръстване. В момента някакви снегорини се опитват да се промушат между колите. Но такова задръстване аз не съм виждал. Някакъв невъобразим хаос е. Няма преспи, няма навявания. Може би отдолу не е и поледица, сняг е", разказа пред БНТ Янко Мочев.

 

След започването на снеговалежа 6 полета са пренасочени от летище София на резервни летища. Всички останали полети се изпълняват от и до летище София. Пистата се почиства периодично, възможни са известни отклонения в разписанието.

 

За поддръжката на "Цариградско шосе" в София отговарят около 7 снегорина.

Малко след Окръжна болница авариен екип на общината спираше движението по "Цариградско шосе", за да осигури коридор на снегорините. На места се образуваха тапи. Закъсал ТИР, автомобил и две леки катастрофи усложниха обстановката.

 

Въпреки уверенията на общината, че се чистят и подлези и спирки, около Орлов мост имаше непочистени стълби и спирки. Заради снегопочистването на магистрала "Люлин" за около 6 часа беше забранено движението на ТИР-ове към Перник.

 

Заради катастрофа между камион и микробус около обяд, международният път Е-79 между Монтана и Видин остана затворен за часове. След удара камионът се е завъртял и така бяха блокирани и двете платна. При произшествието е пострадал водачът на микробуса, но е без опасност за живота.

 

След като движението по Е-79 беше блокирано, за пътуващите от Дунав мост 2 обходният маршрут беше по второкласния път към Монтана. До 10 сантиметра достигна снежната покривка във Видин.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4060 |11.12.2018 Миню Стайков дойде в количка в спецсъда . 1| 4212 |04.12.2018 21 коли се удариха на Околовръстното, има 5-ма пострадали . 0| 3585 |03.12.2018 Временно ограничават движението в тунел ”Топли дол” на АМ ”Хемус” . 2| 3658 |30.11.2018 Задигнаха количката на двегодишни близначета преди зимата (видео)

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads