Реклама / Ads
7| 2468 |06.10.2024 НОВИНИ

Комисар Мария Ботева: Мярката за конфискуване на автомобилите на пияни и дрогирани шофьори дава резултат

.
Комисар Мария Ботева, Главна дирекция "Национална полиция" Източник: Стопкадър: БНТ
"Мярката за конфискуване на автомобилите на пияни и дрогирани шофьори дава резултат. Техническите средства, с които се установява дали има наличие на наркотични вещества или алкохол в кръвта, са изключително качествени и е въпрос на законодателство по отношение на толерантността."
 

Това посочи комисар Мария Ботева от Главна дирекция "Национална полиция" в ефира на БНТ.

 

По думите й се увеличава броят на техническите средства, с които се установяват нарушенията на пътя.





"Може да се отчетат още и положителни резултати по отношение намаляване броя на загиналите на пътя. Голяма част от автомобилите се произвеждат с много защити, но все още се използват и превозни средства, които нямат достатъчно добри защити. Движението с по-висока скорост води до съответното извършване на неправилни маневри и това само по себе си води до катастрофи", алармира Ботева.

 

Няма материално стимулиране на служителите на полицията. Всички глоби, които се събрат, попадат във фонда за безопасност на движението и там процедурите са по Закона за обществените поръчки, каза още тя.

 

Предстои и акция "Зима", както и оглед на пътната мрежа. От утре започва нова акция на пътната полиция - дали водачите и пътниците са с поставени обезопасителни колани. Комисар Ботва настоя още коланите в автомобилите да се поставят както в населено, така и извън населено място.





Според нея електрическите тротинетките не трябва да развиват повече от 20-25 км/ч. Законодателят е предвидил допълнителна защита, която към настоящия момент не е направена и включена в закона по отношение на велосипедите. За индивидуалните електрически превозни средства е задължение да се използва защитна каска.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2176 |06.10.2024 Хиляди израелци отново излязоха по улиците с искане останалите в плен заложници да бъдат освободени . 4| 2426 |06.10.2024 The Washington Post: Мосад е следила Насрала от няколко години и е имала множество възможности да го ликвидира . 3| 2238 |06.10.2024 Инфекционист: Коронавирусът мутира, но това върви ръка за ръка с невъзможността той да генерира възпалителен отговор . 1| 2174 |06.10.2024 Тръмп от Пенсилвания: Преди 12 седмици всички ние поехме куршума за Америка. Всички да излязат и да гласуват!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads