Реклама / Ads
13| 4736 |03.02.2020 НОВИНИ

Комисията по хазарта с чисто нов състав

.
Комисията по хазарт е с изцяло нов състав. Освен председателят й Александър Георгиев са сменени и досегашните й трима членове - Васил Панов, Евгени Стоянов и Явор Колев. Новите хазартни надзорници са съответно Георги Йорданов, Стоян Стоянов, Паун Илчев, Красимир Бояджиев и Емил Захариев.
 

Министърът на финансите Владислав Горанов освободи по негова молба председателя на Държавната комисия по хазарта Александър Георгиев и в изпълнение на своите правомощия, съгласно чл. 18, ал. 1 от Закона за хазарта, назначи, считано от днес, 03.02.2020 г., временно Георги Йорданов за председател на Държавната комисия по хазарта, до намиране на титуляр за поста.

 

Това се казва в официарната информация на ведомството.

 

В следствие на разговори с министъра на правосъдието, министъра на икономиката, изпълнителния директор на Националната агенция за приходите и председателя на Държавна агенция „Национална сигурност“, се предприеха действия за промяна в състава на ДКХ. За членове на Комисията министърът на финансите назначи новите, определени от ръководителите на тези институции, лица. Това са Стоян Стоянов – главен секретар на Министерството на правосъдието, Паун Илчев – и.д. председател на Българския институт по метрология, Красимир Бояджиев – началник на отдел „Разследване на особени случаи“, дирекция „Контрол“ в Централно управление на НАП и Емил Захариев – директор на специализирана дирекция в ДАНС.

 

В биографичната справка за новия началник се казва, че Георги Йорданов има богат административен опит, придобит на експертни и ръководни длъжности. До момента заемаше длъжността началник на кабинета на министъра на финансите, в която встъпи през ноември 2014 година. Преди това е бил ръководител на Инспектората на Министерството на околната среда и водите. В периода от декември 2010 г. до април 2014 г. е държавен инспектор в Инспектората на Министерството на финансите. От януари 2000 г. до октомври 2010 г. последователно е заемал длъжностите директор на Инспектората на Министерството на земеделието и храните и главен секретар на Националната служба за растителна защита.

 

Професионалната му кариера започва в МФ през 1995 г., като инспектор в данъчната администрация и главен данъчен инспектор в Службата за предотвратяване и разкриване на данъчни нарушения.

 

Припомняме ви, че по рано днес проверка на Фрог установи, че дейността на Комисияте е блокирана изцяло след като  Александър Георгиев, бе привлечен като обвиняем по делото срещу Васил Божков, а след това освободен срещу  парична гаранция в размер на 40 000 лв. Самият Божков бе арестуван преди дни в ОАЕ. Заедно с него бяха задържани Георги Попов и Александър Тумпаров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 17748 |03.02.2020 Ген. Атанасов: Ако Борисов не свали министъра на финансите, ще понесе отговорност за липсващия половин милрд. от хазарта . 5| 4844 |01.02.2020 Бившият шеф на комисията по хазарта Огнемир Митев остава в ареста . 1| 4048 |31.01.2020 Съдът решава за ареста на бившия шеф на Комисията по хазарта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads