Реклама / Ads
5| 3521 |09.09.2021 НОВИНИ

Комитова: Установихме незаконно строителство на АМ „Хемус“. Петков: Нарушения са открити и при строежа на язовирни стени

.
Кирил Петков, Виолета Комитова Източник: БГНЕС
Установено е незаконно строителство на АМ „Хемус“. Нередности има по трасета 4, 5 и 6 и затова поръчахме да се направи проверка с дрон в района. Това каза на брифинг регионалният министър Виолета Комитова.
 

„Знаете, че още през лятото правих проверки по съответната магистрала. Първата инспекция беше по пътен възел на отсечка 6. Там установихме незаконно строителство. След това получихме сигнал за незаконни насипи, извършвани в горска територия и съсипани 87 декара гора. Възложих на дирекция „Независим и строителен контрол“ да изготви доклад“, поясни тя.

 

По думите й е трудно да се каже как ще продължи строителството в участъците, където са открити нарушения.

 

„Тревожи ме фактът, че основата на един скоростен път се изпълнява без строителни книжа, без разрешения за строеж и с анонимна строителна фирма. Много странни обстоятелства са навързани в една цяла тема“, коментира още регионалният министър.

 

Директорът на „Независим и строителен контрол“ Влади Калинов поясни, че участъците 1-6 имат одобрен подробен устройствен. Участъците от 4-6 обаче нямат приключило отчуждаване и издадено разрешение за строеж.

 

„Нарушения са открити и при строежа на язовирни стени у нас“, обяви министърът на икономиката Кирил Петков.

 

„От 416 само 10 язовира бяха завършени. Заедно с МРРБ и ДНСК направихме проверка на строителните книжа. Надявах се да няма язовирни стени без строително разрешение. Оказа се обаче, че нито една от тези 10 стени не е имала разрешение. Кой може да поеме отговорността, ако тези стени се напукат?", попита Петков.

 

Той добави, че ще уволни и последния от членовете на Държавната консолидационна компания още днес.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6135 |07.09.2021 Атанас Атанасов: Готви се доклад за незаконното подслушване, част от него ще бъде огласен . 6| 3768 |01.09.2021 Комитова: Ако имахме финансов ресурс, щяхме да решим веднага проблема с „Автомагистрали – Черно море“ . 4| 8111 |25.08.2021 Арх. Шишков: Нанков сам не си вярва. Строителството на лотове 4 и 5 на АМ ”Хемус” е незаконно . 5| 3320 |17.08.2021 Комитова: АПИ са възлагали обществени поръчки в пъти над бюджета си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads