Реклама / Ads
70| 10721 |11.11.2013 НОВИНИ

М. Константинов прогнозира: Ще се изколим!

.
Михаил Константинов
На народите, на които им е къса паметта, им е дълъг преходът, заяви по БНТ математикът проф. Михаил Константинов. Големият избор е направен, но малките проблеми остават, добави той.
 

Нещо, което ме зарадва, е, че новото младо поколение не е загубено поколение; станах малко повече оптимист за България, каза Константинов.
 

Нашият 10 ноември няма нищо общо с онзи 10 ноември преди 24 години, сега няма революционна ситуация, заяви на свой ред социолготъ К. Колев.

Истинска революционна ситуация все още няма, но е доста близко, контрира Константинов. Няма да се изненадам, ако е в рамките на няколко месеца, добави той.
 

Да се прогнозира революционна ситуация не е много сериозно, смята Колев. Естествено, че има криза, напрежение, но дали това ще се излее в някакъв протест, аз, честно казано, се съмнявам. Мисля, че след приемането на бюджета ще има едно затишие. Ако така ще се изкара до март-април и ако дотогава управляващите успеят да покажат, че работят, ще имат някакъв шанс, но ако продължава ситуацията „дясната ръка не знае какво прави лявата", напрежението ще се нагнети отново, добави той.
 

Напрежението, породено от бежанците у нас, се засилва и ще води до физическо насилие, смятат и двамата. Ще се изколим, каза Константинов. Причина за ксенофобската вълна е липсата на ресурс, добави той. Колев каза, че големият проблем е извличането на политически дивиденти, което е много грозно.
 

По казуса „Бисеров" тепърва предстояло да разберем за какво става дума. Естествено, когато такъв човек е обвинен, това удря не просто върху ДПС, върху БСП, а удря върху цялата политическа прослойка и нагнетява съмнение, омраза, скепсис, негативизъм по отношение на политиците, политическото, каза Колев. Скандалът разклаща всички партии, които малко или много са се докосвали до властта, добави той.
 

Константинов пък попита задочно бившия главен прокурор Борис Велчев какво става с диска на Меркел отпреди три години с имената на конкретни българи и техните банкови сметки в Швейцария. Той припомни, че в Германия тихомълком привикали техните лица от списъка и те си платили данъците и попълнили държавната хазна, а нашият списък се изгубил някъде. Нашите служби показаха отчайваща неспособност за работят, те са толкова хаотични и смешни, че не знам защо се харчат пари за тях, каза още Константинов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 5517 |01.11.2013 М. Константинов: Политиците да сядат да се разбират; няма децата да ни оправят! . 12| 5987 |06.10.2013 Проф. Константинов: Проблемите не са в изборния закон, а че няма кой да изберем . 15| 5796 |04.10.2013 Проф. Константинов: Срути се българският парламентаризъм . 18| 6097 |02.10.2013 Проф. Константинов: "Атака" са партия "Рекетьори"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads