Реклама / Ads
21| 2460 |06.04.2024 НОВИНИ

Политологът Л. Стефанов: Доволен съм, че отиваме на избори, защото бяхме забравили какво е да гласуваш критично

.
Политологът Любомир Стефанов Източник: Стопкадър: БНТ
"Аз съм доволен, че отиваме толкова често на избори, защото в някакъв момент бяхме забравили какво е да гласуваш критично. Гражданите имат възможност да си завърнат рефлекса за избираемост и да добият чувството, че политиците са функция на техния избор."
 

Това мнение изрази в ефира на БНТ политологът Любомир Стефанов.

 

Специалистът сподели, че според него едва ли Димитър Главчев ще промени мнението си по отношение на състава на правителството.





Политологът проф. Румяна Коларова от своя страна каза, че основното несъгласие на политическите партии по време на консултациите с президента е било свързано с една тема - изборите. По думите й явно министерството на правосъдието е втората точка на напрежение.

 

"Зам.-главен прокурор да стане министър явно е някакъв жест към президента. Мисля си, че всъщност е ясно, че в този кабинет се търси приемственост в 3 основни насоки - еврозоната, Шенген и съответно реформите в секторите образование, транспорт и т.н. Ясно е, че конфронтацията ще бъде в съдебната реформа. Новият финансов министър ще продължи действията по пътя към еврозоната. Това е човек, който е напълно наясно как стоят нещата", смята тя.





Според проф. Коларова при тази конфронтация между главен секретар и министър на вътрешните работи, ситуацията става предизборна. При това развитие на събития с главния секретар, малко вероятно е Главчев да направи промени в кабинета, смята експертът.

 

Политологът проф. Мария Пиргова на свой ред отбеляза, че политиците тотално не се интересуват от хората. 

 

"Ние не сме движим по никакъв европейски, или евроатлантически път. Ние си оставаме домодерни, с олигархия, която управлява политиците. Разбира се, упражняваме си ангажимента към ЕС и НАТО и толкова, но си оставаме ригидна държава. Ние не искаме да градим собствена държавност", смята тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2393 |06.04.2024 Израел е призован да публикува пълния доклад за смъртта на седемте хуманитарни работници . 3| 2582 |06.04.2024 Пореден удар срещу украинския град Харков: Седем загинали и единадесет ранени . 2| 2657 |06.04.2024 Днес се очаква да стане ясна мярката на шефката на агенция "Митници" Петя Банкова . 1| 2272 |06.04.2024 Слънчева събота, максималните температури ще са между 22° и 27°

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads