Реклама / Ads
0| 3419 |06.03.2022 НОВИНИ

Светослав Иванов: Без помощта на останалия свят Украйна едва ли ще издържи много

.
Източник: МВнР
”Без помощта на ЕС и без солидарността на останалия свят Украйна едва ли ще издържи много. Тя има нужда от нашата подкрепа. Там вече има страхотен дефицит на горива. Предполагам, че ще се стигне до нарушаване на доставките на газ, хранителни продукти и лекарства”. Това заяви пред БНР българският генерален консул в Одеса Светослав Иванов, който в момента е в България.
 

Той подчерта, че дипломацията е единственият верен път към решаване на този военен конфликт:

 

"Вярвам, че в тези тежки времена на преден план ще излязат дипломатите. Европа и светът проявяват солидарност, има голямо милосърдие, но без подкрепата на целия свят Украйна едва ли ще се справи".

 

Той посочи, че предварителните очаквания, които са обсъждали с посланика на България в Киев, са били конфликтът да остане локален - в Донецк и Луганск.

 

"Успяхме в първите 4-5 дни на военните действия да евакуираме около 350 български граждани, етнически българи от украински произход, предимно жени и деца - също украински граждани. ... Хуманитарните коридори за извеждане на гражданите от Бердянск, които се осигуряват, не сработват, тъй като разстоянията са големи - до Одеса са около 420 км, при тази влошена пътна инфраструктура това отнема 7-8 часа. ... Етническите българи там имат готовност, те са организирани и при първа възможност ще бъдат изведени".  

 

По думите му потоците от бежанци от Украйна са огромни и "това са признаците на войната".

 

Според Светослав Иванов целта на Кремъл е да се свърже Крим сухопътно с Русия.

"Дезинформацията е вид политика", коментира той и изказа мнение, че Путин ще смята себе си за победител, но ако светът е единен срещу него, той ще разбере, че е сбъркал.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 38488 |06.03.2022 Христо Иванов: Евентуални избори ще бъдат спечелени с решителната помощ на руската армия . 0| 3098 |02.03.2022 Искрен Иванов: Не очаквам много от преговорите между Киев и Москва без посредник . 0| 2993 |01.03.2022 Хр. Иванов: Очевидно г-н Янев се е готвил за собствена политическа кариера . 0| 3319 |01.03.2022 Христо Иванов: Путин ни е враг, защото неговата война не е само за Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads