Реклама / Ads
6| 6866 |05.05.2016 НОВИНИ

Контрера за Фрог: Полицията в Раднево толерираше Сурай и хората му

.
Карлос Контрера
Сурай и неговите хора не за първи път посягат на хора в Раднево. Преди година и няколко месеца е имало подобен казус, но в дискотеката в градския парк – става спречкване, след което хора от махалата идват с кирки и лопати и започват да налагат българите. Бой е имало и върху охранител на супермаркет на 100-200 м от полицията. Охранителят е заловил крадец в магазина, заради което са му налетели хора от махалата. Побойниците са хора от обкръжението на Сурай. Това разказа пред Фрог нюз общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера.
 

Тези хора се държат като социопати. Има разперен чадър над тях, иначе няма как да се обясни един интересен детайл от боя на 2 май. Спречкването е станало между сина на Сурай и трима други младежи. Около половин час по-късно хората от махалата излизат с кирки и лопати, минават покрай Районното управление и нанасят побоя.

 

Контрера коментира дали кметът носи вина за безчинствата на ромите: Кметът е допуснал тази ромска махала да съществува по време на неговия мандат. Аз мога да приемам аргумента му, че е на тази позиция около 6-7 месеца, но за това време можеше да направи много неща както по отношение на незаконните постройки, така и по отношение на регистрациите на хората в махалата. В нея има много пришълци, които са дошли от Северозападна България – Берковица, Лом...

 

Полицията също негласно толерира тези роми, тъй като тя е запозната с незаконната дейност на Сурай. С мълчаливото съгласие на властта тези хора безчинстват в града.

 

Контрера разказа още, че в момента Раднево е пълно с жандармерия и полиция. „Това обаче поражда допълнително напрежение у хората, защото те казват: „Когато нас ни бият, къде е полицията? Когато дойде ред да се пази ромската махала, идва жандармерия от още 2 областни града”. Има двоен стандарт. Защо не затвориха махалата с жандармерия, да влезе в нея полиция, прокуратура, НАП, РДНСК...?!

 

Протестите продължават и ще спрат тогава, когато се даде някакво решение. Притеснявам се обаче, че ще има само обещания без действия, опасява се  общинският съветник.   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 12655 |05.05.2016 Е. Славкова за Фрог: Турция се управлява от ционисти, след Давутоглу диктатурата става тежка . 1| 6240 |05.05.2016 Само във Фрог: Тежък инсулт покоси една от жертвите на „Килърите” . 19| 6279 |05.05.2016 Зам.-кмет на Раднево пред Фрог: Трите магазина в ромската махала са незаконни . 0| 4927 |04.05.2016 Полицията и жандармерията обсадиха Раднево заради ромите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads