Реклама / Ads
3| 3144 |23.02.2023 НОВИНИ

Контрера: В София има силен дефицит на контрол и е гаранция за мърляво свършена или несвършена работа

.
Източник: личен архив
"В София има силен дефицит на контрол, той се е разпрострял във всички сфери и е гаранция за провали, скандали и безконечни примери за мърляво свършена или несвършена работа. Съветниците станахме едновременно инженери, архитекти, следователи, експерти по финанси, право, екология.
 

Това заяви в свое изказване Карлос Контрера – председател на "Патриоти за София", от името на група по време на сесията на Столичния общински съвет.

 

"Това е очевидно след случилото се със жълтите павета, сечта в Борисовата градина, разбитите улици и тротоари от Околовръстното до Северната скоростна тангента и обратно", допълва Контрера.

 

От ВМРО поставиха и въпроса за неизпълнение на решения на Столичния общински съвет. Според патриотите умишлено администрацията на Столична община не изпълнява решения на СОС. Зададени са въпросите какво се случва с финансовата проверка на Общинското предприятие "София-план" от 2021 г., какво се случва с концесията на велосипедите и други.

 

Столична община създава усещането за анархия, хаотичност и тотален отказ от вземане на решения. А това не е добро за града, не е добро за гражданите, става ясно от думите на Контрера.

 

"Дефицитът на контрол е осезаем и далеч надхвърля кривите плочки по ремонтираните тротоари или некачествените кръпки по улиците. Липсващият контрол се е разпрострял във всички сфери и е гаранция за провали, скандали и безконечни примери за мърляво свършена или несвършена работа.

 

Всеки опит обаче да се въведе контрол среща една къде активна, къде пасивна съпротива не само от администрацията, но и от някои хора в тази зала.

 

Ето Ви примера с гробищните паркове – не поискахте да създадем временна комисия за проверка, бламирахте доклада (тук се обръщам основно към колегите от ГЕРБ), а накрая докъде стигнахте – отново проблеми, скандали, едни отвратителни гротескни картини в тези гробищни паркове, недоволни граждани и огромни съмнения за некадърност, злоупотреби и кражби пак там.

 

Паралелно с това стана ясно, че проектът за оползотворяване на РДФ горивото отпада от ОПОС. Дали и как ще продължи той и какво ще се случва с боклука на София отговор няма. Разбира се, научаваме от медиите тези неща", каза още Контрера.

 

"Има и примери в обратна посока – за незаконни действия, изпълнявани в нарушение на закона и против правата на гражданите. Колко пъти българският съд трябва да Ви каже, че не може самоволно, защото Ви е хрумнало и не Ви харесва, да забранявате Луковмарш?

 

Колко пъти смятате съзнателно да нарушавате закона, да посягате на правото на граждани за мирно събиране, за да угодите на нечии външни интереси?", попита общинският съветник.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2912 |23.02.2023 Полицай е арестуван за подкуп в София . 2| 3522 |22.02.2023 Б. Бонев: Не участвам в обединението на ПП и ДБ. Ще се явя само на местните избори. София може да бъде Виена . 0| 2976 |22.02.2023 БСП - София: Разпространява се невярна информация за конференцията на БСП - София относно водачите на листи . 7| 3122 |22.02.2023 Изказване на председателя на БСП - София Иван Таков пред делегатите на Градската конференция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads