Реклама / Ads
5| 4175 |21.03.2021 НОВИНИ

Коритаров: За шпионския скандал трябва да се говори без емоции

.
Темата с шпионажа трябва да се анализира без емоции. Няма място за русофили и русофоби. България се намира в полето на един глобален сблъсък с една особеност обаче - България е част от северноатлантическия съюз НАТО, както е и член на ЕС. От тази гледна точка това, което се случва е сблъсък на геополитически интереси между Руската федерация и НАТО и ЕС
 

Това заяви в ефира на Нова телевизия журналистът Георги Коритаров по повод шпионския скандал, който се разгоря в нас преди дни.

 

Общо шестима души бяха задържани след задействане на код "Тайфун" и блокиране на всички изходи в столицата. Става дума за служители на МО и държавни служители, които са търгували с класифицирана информация, оставена в ръцете на Кремъл. Петима от арестуваните се изправиха днес в съда, като часове след началото на заседанието на Военния съд зад решетките с решение на магистратите остава полк. Петър Петров.

 

По думите на Коритаров Руската федерация има основания да разгръща разузнавателна дейност срещу България. Страната ни е ключов фактор в южния фланг на НАТО и се намира в наситена с проблеми зона, каквато са Балканите и от известно време България дава заявка да играе водеща роля в инициативата “Три морета”.

 

"България дава заявка да бъде лидер на едното от трите морета. Русия проявява интерес, за да види какви планове има и какви перспективи към нея се очертават. Искали са да проверят реакции и изпускане на нервите. Това разкритие не е на руския шпионаж, а вземане на генна тъкан", каза историкът проф. Нина Дюлгерова.

 

"Четвъртък и петък беше малко хаотична цялата история. След това в събота се канализира информацията и вече почти всички медии и водещи политически фигури започнаха да говорят едно и също нещо. В момента това, което върви с информация, дезинформация, шпионаж, звучи малко поръчково”, посочи още тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 76| 5939 |20.03.2021 ”Дружбата си е дружба но...” отсече Борисов и после благодари на Гешев след шпионския скандал . 53| 13941 |19.03.2021 Джамбазки се държа непристойно в ”Лице в лице” в лют спор с Велизар Енчев за шпионския скандал . 61| 5701 |19.03.2021 Руското посолство в София: Да спрат спекулациите по шпионския скандал, вбива се клин в руско-българския диалог . 5| 3568 |19.03.2021 МВнР с първи коментар за шпионския скандал с Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads