Реклама / Ads
1| 3853 |10.11.2018 НОВИНИ

Корнелия Нинова за имунитета на Йончева: Това е политически удар срещу разследващ журналист

.
Корнелия Нинова
След като Йончева разкри Кумгейт в Хасково, Делян Добрев отговори с тези нападки. това е отговор на нейните журналистически разследвания за корупция и кражби във властта. Това е политически удар срещу разследващ журналист.
 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БНТ.

 

"Нормално е да има разследвания, когато има съмнение и данни, и ние казахме, че не ни притесняват, нито Елена Йончева, нито проф. Георги Михайлов. Вярваме в тяхната невинност и стоим зад тях твърдо, като един. Но ни притесняват други неща и искаме да ни се отговаря на въпроси. Обвиняват Елена Йончева за пране на пари около КТБ, но банката се разследва от около две години и нещо. Защо сега се предприемат тези стъпки и кога започнаха те?"

 

Тя обясни, че след като Йончева разкри Кумгейт в Хасково, Делян Добрев отговори с тези нападки. Обвиненията идват след като направи филм за оградата, след като се зае с разследване на строителството на пътищата. "Смятаме, че това е отговор на нейните журналистически разследвания за корупция и кражби във властта. Това е политически удар срещу разследващ журналист. Насърчавам Ели да продължи с всичко, което е започнала", категорична бе Нинова. Лидерът на БСП припомни и аргументите на строителната камара, които бяха: Не го правете, защото ще се изложим и може да ни спрат средствата .

 

"Това не може да бъде аргумент да не се бориш с корупцията, на което и да е правителство", каза Нинова и допълни, че ще се иска истината и обективността да излезе наяве. "Как никой не  забеляза, че имаме  проф. Михайлов в групата? В момента, в който дойде вотът на недоверие за здравеопазване и той стана острието, което започна да изнася фактите за състоянието на здравната система, изведнъж му се поиска имунитета", коментира Нинова

 

 

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5624 |09.11.2018 Нинова: Елена Йончева има нови данни за корупцията в строителството . 3| 7654 |09.11.2018 Нинова захапа Екатерина Захариева за пакта за миграция на ООН . 1| 4026 |09.11.2018 Въпреки че Никола Груевски влиза в затвора, депутатите не снеха имунитета му . 0| 5211 |08.11.2018 Проф. Георги Михайлов за Фрог: Намалих дълговете на болницата, заради която ми искат имунитета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads