Реклама / Ads
0| 3130 |12.10.2021 НОВИНИ

Корнелия Нинова: Няма напрежение вътре в БСП. Мобилизирани сме за изборите

.
Корнелия Нинова Източник: стопкадър, bTV
Няма напрежение вътре в БСП през последните месеци. Партията е мобилизирана за тези избори. Социологическите проучвания показват, че имаме ръст. Аз съм оптимист и за състоянието на БСП, и за предстоящите избори. Това каза за предаването „Лице в лице“ по bTV лидерът на левицата Корнелия Нинова.
 

„В листите ни има нови хора, но и партийни имена, доказали се в предишни парламенти. Иво Христов пожела сам да напусне парламентарната група, на г-н Кадиев предложихме трето място в листата в София. Той не прие това. Сега ние разчитаме на опит, но и на нови имена. Предстои ни в началото на другата седмица да подпишем споразумения с още 5 формации“, каза още лидерът на левицата.

 

„Нашето място в последните социологически проучвания показва ръст от няколко процента спрямо предходните избори. В 46-тия парламент показахме, че сме разумни и диалогични, положихме усилия за съставяне на кабинет и хората виждат това“, обясни тя.

 

Резултатите на „Продължаваме промяната“ Нинова си обяснява с това, че хората искат да опитат нещо ново и търсят новия си месия, както беше със Слави Трифонов. По думите й тезата „леви цели с десни средства“ е безсмислена. „Борбата с корупцията не е дясна или лява, нея или я водиш или не“, обясни тя. Не каза какви допирни точки имат с партията на Кирил Петков и Асен Василев, тъй като все още не са излезли с програма.

 

„В момента цените са въпрос на въпросите“, смята Корнелия Нинова. Тя отчете, че приоритетите на БСП ще бъдат насочени в тази посока. Нинова припомни, че от партията провеждат серия от консултации с различни браншове и синдикати.

 

„За нас най-важната тема са цените и това как да помогнем на домакинствата , за да преминем през тежката зима. Нужни са спешни мерки за овладяване на цените. Освен това намаляването на ДДС на храните, осигуряване определено количество електроенергия на енергийно бедните домакинства и т.н.“, са част от мерките, които предлага БСП.

 

„Зелената сделка не може да стане на прекомерната цена, която България трябва да плати. Трябва да има отсрочка и ще го предложим в Брюксел. АЕЦ „Белене“ е мощността, която може да замести „Мариците“. Времето доказа, че това не е външен, а национален интерес“, посочи още Нинова по повод задаващата се енергийна криза.

 

„Губите ценно време. Сега е времето да се съберем и да водим разговори“, обърна се лидерът на БСП към колегите си от останалите партии. „Няма да сключваме предизборни споразумения“, отчете обаче тя.

 

„Имаме готовност за състав на правителство, но това би било грешен подход. Видяхме го при Слави Трифонов. При преговорите постъпихме по друг начин. Заявихме, че няма да поставяме предварителни условия. За нас процесът трябва да тече обратно – първо да проведем разговори и след това да предлагаме кабинет“, коментира още Корнелия Нинова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4082 |12.10.2021 Калина Константинова, ПП: Договорът за почтеност значи да нямаш мръсни тайни . 11| 4562 |11.10.2021 ”Вера Су” се оказа потънало имущество, няма да бъде спасяван . 2| 2890 |11.10.2021 Корнелия Нинова пред КТ Подкрепа: БСП предлага енергиен фонд в помощ на бизнеса и социално слаби семейства . 5| 3304 |11.10.2021 София вече е в „тъмночервената” COVID зона, мерките няма да се затягат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads