Реклама / Ads
0| 3199 |24.07.2022 НОВИНИ

Нинова: ГЕРБ и ДПС се изплашиха и дръпнаха ИТН отново. Ще опитаме до последно

.
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС
„Трите партии /ПП, ДБ и БСП – бел ред./ сме категорични, че нашата цел е борба с корупцията, смяна на старото, нови правила, правова държава. Може би това счупи преговорите. ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ видяха, че има шанс да изберем КПКОНПИ, Бойко Рашков, изплашиха се и дръпнаха ИТН отново“, каза пред БНР лидерът на БСП и вицепремиер и министър на икономиката в оставка Корнелия Нинова.
 

„Националният съвет на БСП ще се събере в началото на седмицата, за да решим дали да продължим усилията, или да върнем мандата. Ако видим, че няма възможност за правителство, няма да злоупотребяваме и ще върнем мандата, но ще опитаме до последно какво може да се направи. В сряда ще имаме повече яснота“, обясни тя и посочи, че условията и заплахите от страна на ГЕРБ и ДПС са неприемливи.

 

„Водени от грижи за ситуацията с КЕВР, например, водим разговори за задържане на мандата, за да се решат тези въпроси за хората. След Националния съвет ще се съберем с партньорите от трите партии. Не сме водили разговори с ИТН дали са съгласни за забавяне на мандата, след като Слави Трифонов обяви, че оттегля партията от преговорите за правителство“, каза още Корнелия Нинова.

 

Тя подчерта, че за постове в нов кабинет не се говори, докато не се поправят грешките от предишния – „нямахме програма, имахме комуникационни грешки“.

 

„По време на преговорите за съставяне на правителството ние си говорихме за преизчисляване на пенсиите от 1 октомври, изчислявахме дали има пари за безплатни лекарства за деца до 14 години, колко ще ни струват безплатни учебници, как да направим антикорупционното законодателство, да започнем преговори с доставчици на газ. Какво си говорят по централите, в парламентарните групи, не можем да носим отговорност. Ние носим отговорност за преговорите за съставяне на правителство... По време на важните срещи ИТН бяха коректен преговарящ по програмата. Какви отношения имат с ДБ и с ПП извън това, не мога да знам. Но колегите очевидно бързат, говорят си за министри, преди да приключим програмата. Не го намирам за коректно. Но е и разбираемо. Ще видим в следващите дни дали можем да говорим отново“, добави лидерът на БСП.

 

На въпрос как си обяснява говоренето в един глас на президента, ГЕРБ и ДПС, тя отговори – „нелогично ми е политически“.

 

Според Нинова предсрочни избори сега са безсмислени: „Пак ще бъде същото, ще изпуснем важните летни месеци, в които да се вземат решения за зимата“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3402 |23.07.2022 Нинова: Асен Василев е обсъждан за премиер, във вторник ще обявим дали ще върнем мандата . 0| 3376 |23.07.2022 Христо Иванов: На ГЕРБ и ДПС пяна им излиза от устата щом стане дума за Рашков . 0| 24987 |22.07.2022 След изтекъл запис на заседание на ДБ, от ГЕРБ поискаха Нинова да върне мандата веднага /видео/ . 0| 5238 |22.07.2022 Владислав Панев от ДБ заподозря ГЕРБ за изтеклия запис, не са наричали ИТН мафия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads