Реклама / Ads
10| 3222 |20.01.2023 НОВИНИ

Нинова връща в понеделник мандата. Отиваме на избори

.
БСП връща в понеделник неизпълнен третия мандат на президента Румен Радев. Това означава, че страната ни отива на поредни предсрочни избори. Лидерката на левицата обяви това на брифинг в парламента, след провелите се днес разговори на БСП с лидерите на ГЕРБ, ДПС и ”Български възход”.
 

Решението на БСП е след заседание на Изпълнителното бюро на партията. 

 

“Търсехме това, което да ни обедини, не това, което да ни разделя. Търсихме решение за излизане от кризите. Подходихме различно и поканихме всичкми лидери на парламентарно представените партии. Някои се отзоваха, други решиха да не участват. Това е техен избор, но поражда въпроси. Връщаме третия мандат в понеделник на президента. Оставаме отворени за разговори, които са важни за България, с всички”, посочи Нинова.

 

По думите й българският народ ще прецени чия е отговорността за предсрочните избори и определи като манипулации, че вина носят получателите на третия мандат. 

 

“Съзряхме коалиция между ДБ, ПП и ГЕРБ и ги нарекохме “коалиция на войната”. Те гласуваха нови самолети, износ на оръжия за украйна. Не приемаме етикети. Гледайте и съдете по действията ни, не по думите и внушенията”, посочи Нинова в отговор на въпрос за реакцията на ПП и ДБ на разговорите и сигналът, че левицата може да участва в съвместно управление с ГЕРБ и ДПС при евентуално правителство след нови избори. 

 

Нинова отказа да отговаря на въпроси дали левицата ще подкрепи ГЕРБ по конкретни въпроси в бъдещ парламент.

 

В правомощията на президента е да задържи работата на парламента толкова, колкото прецени, заяви Нинова.

 

Припомняме, че по-рано днес на лидерска среща по покана на Корнелия Нинова се събраха Бойко Борисов, Мустафа Карадайъ и Стефан Янев. Асен Василев, Кирил Петков, Христо Иванов и Костадин Костадинов отказаха да участват. На срещата се направи намек, че БСП, ГЕРБ и ДПС биха могли да си сътрудничат в бъдещ парламент, но за правителство в рамките на 48-мото НС няма да дадат подкрепа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3239 |20.01.2023 Христо Иванов: Ние се връщаме към хартиената коалиция, връща се страната назад . 3| 2980 |20.01.2023 Корнелия Нинова с ”прозрение” след лидерската среща. Предсрочните избори били неизбежни . 0| 3331 |20.01.2023 Доц. Иво Инджов: Нинова си дава ясна сметка, че лидерската среща няма да доведе до резултати . 3| 3784 |20.01.2023 Любомир Стефанов: Борисов има да си връща на Нинова за една нейна задявка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads