Реклама / Ads
7| 3257 |23.06.2023 НОВИНИ

Корнелия Нинова: Още на вторите разговори за кабинет усетихме каква е истинската цел на Борисов

.
Корнелия Нинова: Реалното управление в момента е ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" Източник: БТВ
Реалното управление в момента е ГЕРБ, ДПС и "Възраждане", другото е проформа. Докато течеше целият спор около отстраняването на Гешев, Борисов дори не идваше на работа, а когато все пак идваше – беше като буреносен облак. Сега, като Гешев вече е отстранен, се върна в обичайната си форма с плоските шеги. Това сподели в ефира на bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.
 

Тя добави, че съдебната реформа на практика вече е приключила със свалянето на Гешев и назначаването на Борислав Сарафов, като целта е била да се спаси имунитета на Борисов.

 

„Именно заради това бе създадена тази коалиция, която ние наричаме коалиция на имунитетите – заради страх от наказателно преследване. Направиха цялата държава заложинк на Борисов и на лакомията за държавни постове.

 

Тази коалиция няма законодателна или управленска програма, не е приет нито един закон за ПВУ“, отбеляза още Нинова.

 

По думите ѝ ПП-ДБ са в такава ситуация, че нито могат да продължат да управляват, нито могат да се самосвалят, дори да подадат оставки, защото ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" ще гласуват "против".

 

Затова от БСП прекратихме разговорите с ГЕРБ. Тогава още на втория разговор го усетихме Борисов какво иска да направи – БСП да бъдем смокинов лист и резервната гума на тротинетката. Не искахме да бъдем параван, защото вижте какво се случва с България.

 

Ние щяхме да стоим като пионки, а те с плаващи мнозинства щяха да взимат съвсем други решения, допълни лидерът на социалистите.

 

На въпрос дали БСП ще подкрепи изготвения от Асен Василев проектобюджет, Нинова категорично отхвърли такава възможност, отбелязвайки, че „този бюджет е антисоциален“.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2578 |23.06.2023 Нинова: Имаме две правителства, едно официално и едно истинско - ГЕРБ и ДПС със златния пръст на ”Възраждане” . 0| 2597 |22.06.2023 Авторитетна класация определи Виена като най-добрия град за живеене в света . 9| 2897 |06.06.2023 Надежда Нейнски: В това правителство е заложен авторитетът на нашия избор по пътя на Европа . 9| 3141 |06.06.2023 Корнелия Нинова: Президентът си създава ”кметска” партия, за да участва в местните избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads