Реклама / Ads
9| 3015 |06.06.2023 НОВИНИ

Корнелия Нинова: Президентът си създава ”кметска” партия, за да участва в местните избори

.
Лидерът на БСП Корнелия Нинова
”Ние сме против, защото това не е правителство за решаване на кризите у нас. А правителство на спасяване на лидерите на партиите.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването ”Лице в лице” по БТВ.
 

"Това правителство няма програма. Това ще бъде антисоциално правителство. Акад. Денков обяви, че ще приеме бюджет с 3% дефицит, което значи замразяване на социалните плащания", подчерта тя. И обяви, че това е в противоречие с програмата на БСП.

 

Нинова отрече твърдението на Бойко Борисов по-рано днес, че с БСП е разговаряно за правителство, и заяви, че не е имало с нея преговори за министри. Тя каза, че Борисов не казва истината. "Категорично нито едно име от БСП не е било обсъждано за министър. Няма никаква логика в това, което той говори."

 

"Ние сме единствената партия, в която Гешев си позволява да влиза и да прави досъдебно производство, защото някой е бил изключен от партията. Според мен, трябва да се остави да завърши операцията "Чисти ръце". Партиите в НС гласуват противоконституционни закони."

 

Тя коментира и действията на президента Радев при връчването на втория мандат и днес, в НС. "Президентът унижи институцията. Днес аз не можах да повярвам на очите си, че Радев напуска парламента по време на националния химн. За Радев се говори, че си създава президентска кметска партия.

 

Среща се с кметове, иска да си създаде партия, за да участва в местните избори. Радев създаде този хаос в България. Не може да бъде алтернатива, той управлява две години и не може да бъде решението на проблема", заяви тя.

 

"Тази наша позиция е още, когато беше създадена ПП. От 7 години говорим за паралелната държава на Борисов. Ние сме принципни и не сменяме тезите си конюнктурно", подчерта тя.

 

 

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 2935 |05.06.2023 Президентът издаде указ: Кабинетът „Денков – Габриел” ще бъде гласуван утре . 1| 2829 |05.06.2023 Желязков свиква парламента утре, ако днес президентът издаде указ за съставяне на правителство . 19| 2921 |03.06.2023 Президентът приема Денков в понеделник в 11:00 часа . 11| 2811 |03.06.2023 Вицепрезидентът на ЕП Евелин Регнер: България е написала домашното си за Шенген

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads