Събота, 25 Ноември 2017, 09:24
Frognews
14| 7673 |04.02.2017

Корнелия Нинова разплака зала 1 на НДК

.
„Две Българии, два свята, а между тях пропаст. В такава ситуация народът ни отново е изправен пред избор - да определи водачите си и той ще реши мъдро. Но и ние социалистите сме изправени пред избор – ние също трябва да решаваме мъдро“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на 49-и Конгрес на левицата, провеждащ се в НДК.

„Ще бъдем ли ние тези водачи? Ще отговорим ли на желанието за промяна? Ще променим ли себе си, за да покажем, че можем да променим България? Или ще бъдем част от политическата класа, която си заравя главата в пясъка, очаквайки, че бурята ще отмине. Тя няма да отмине!“, заяви председателят на БСП пред делегатите на Конгреса.

 

Корнелия Нинова аргументира предлаганата промяна в партията: „Тя  показва, че сме разбрали какво се очаква от нас. Всеки член на партията да знае, че гласът му е важен и пряко да избира председателя си, но и да ограничим председателя в два мандата, за да не се поблазни да ползва тази партия като своя“, каза тя.

 

Корнелия Нинова обясни нуждата от мандатността: „Да се въведе мандатност за народните представители и се отвори път на нови лица - без сблъсък помежду ни и с разбирането, че народът поиска и тази промяна“.


„Днес имаме още една важна задача. С нашия Национален план за България да посочим друг и различен път от 25-годишния преход на развитие. Да водим по този път и да бъдем гарант, че няма да се отклоним от него“, обясни намеренията за промяна в страната председателят на БСП. По думите й с този план за развитие левицата иска да заяви каква България искаме днес, но и след 20, след 30 години. „Да поставим дългосрочна цел и хоризонт – 8 милиона българи и нито един беден. Такава цел може да обедини всички политици, да обедини цял един народ – да съхраним българския народ от изчезване. Но уви, политическото късогледство надделя над държавническото мислене. Политици от различни партии коментираха със сарказъм или с аргумент, че това не може да стане биологически за 4 години. Хора, които мислят за България с хоризонт от 4 години, не могат да бъдат водачи на народ“, заяви председателят на БСП. Според нея такива „лидери“ са председатели на партии, които са вгледани в мандата си, във властта и нейната употреба, но не дават хоризонт, не дават перспектива за България за след 30, след 50 години.

 

„Ще ви дам само един пример: ние предлагаме Национален план за България, за България! Нашият основен опонент предлага „доктрината ГЕРБ“, „доктрината Борисов“. От една страна - България. От друга – една партия, един човек, който има самочувствие, че сам по себе си може да бъде национална доктрина. Нашата цел обаче е да спасим българския народ, който изчезва, българщината, която да ни съхрани. Тяхната цел, формулирана на националната среща на ГЕРБ – един милион гласове на изборите. Народ или гласове? Хората да изберат!“- призова Корнелия Нинова.

 

„Нашият избор е правила, сигурност, справедливост. Правила еднакви за всички, възмездие за всеки, който ги нарушава. Нашият избор е суверенна България – българските правителства да не търгуват с националния интерес. Държава с правила и справедливост, правила, еднакви за всички и възмездие за всеки, който ги нарушава“, обясни виждането си за страната ни лидерът на левицата Корнелия Нинова.

 

„Искаме България солидарна. Ние сме един народ и наша ценност е силният, можещият, смелият - да бъде опора на слабия, уплашения, бедния. Искаме България, опряна на корените си – в културата, духовността и българщината. Такава България може да се изгради от силен, здрав, образован, работещ и единен народ“, категорична бе Корнелия Нинова. Според нея, това може да се постигне с решителни действия срещу мафията и битовата престъпност, с държавна грижа за българската икономика и производство, за българското земеделие. „Нужно е образование, което гарантира грамотност, работа в България и кадри за икономиката. Здравна система, до която всеки българин има достъп. Култура и духовност, които градят ценностна система. Сигурност на границите и всеки дом. Външна политика, подчинена само на националния интерес“, обясни председателят на БСП.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 16 са пострадалите в лондонската метростанция Oxford Circus 0| 45 |25.11.2017 . Софийският университет отбелязва патронния си празник 0| 456 |25.11.2017 . Полицията в Кипър издирва две български тийнейджърки 0| 614 |25.11.2017 . Брюксел предупреждава: В България се надува нов имотен балон 0| 934 |25.11.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах