Реклама / Ads
2| 3376 |04.05.2023 НОВИНИ

Коста от Белград не е най-жестокият масов убиец на деца! Кои са най-безмилостните случаи в човешката история?

.
Източник: личен архив
При споменаването на убийци кръвта се смразява, но най-страшното е, когато тези убийци са деца. На никой нормален човек дори не би му хрумнало, че едно дете може да е способно на убийство, и то толкова жестоко.
 

Само преди ден седмокласникът Коста Кецманович застреля смъртоносно в училище в центъра на Белград осем ученици и един охранител. Ранени са шест деца и учителка. 


Момчето и родителите му са задържани. Тийнейджърът е дошъл в учебно заведение с два пистолета на баща си и коктейли Молотов.


Белградските издания акцентират върху това, че ученикът е планирал в продължение на месец убийствата и е имал специален списък с децата,  които иска да убие.


“Новости” отбелязва, че момчето е най-жестокият масов убиец на деца в историята на света.


Това обаче далеч не е единствения случай на дете-убиец.

 

Историите за кръвожадни убийци в лицето на деца, предизвикващи панически ужас за съжаление хич не са малко.


.

Мери Бел е едно от най-известните момичета в историята на Великобритания. През 1968 г., на 11 години, заедно с 13-годишната си приятелка Норма, удушава две момчета на 4 и 3 години. Брайън Хоу (3-годишен) е открит мъртъв под планина от бурени и трева само няколко дни след смъртта на Мартин Браун (4-годишен).

 

Косата му била късо подстригана, по бедрата му били открити следи от инжекции, а гениталиите му били частично отрязани. В допълнение към тези наранявания на стомаха му е имало белег под формата на буквата "М". Когато разследването стигнало до Мери Бел, тя се е признала за виновна, описвайки подробно чифт счупени ножици, с които според момичето Брайън си е играел. Ножиците са станали неопровержимо доказателство за вината на Мери.

 

Семейният произход може да е повлиял на необичайното поведение на Мери. Дълго време тя се е смятала за дъщеря на престъпникът Били Бел, но до ден днешен истинският й биологичен баща е неизвестен. Мери твърди, че майка й Бети, която е била проститутка, я е принуждавала да участва в сексуални действия с мъже - особено с клиенти на майка си - от 4-годишна възраст.


Според закона Мери не е можела да бъде осъдена на затвор поради непълнолетието си. Разследването заключава, че Мери трябва да бъде настанена в психиатрична болница или интернат за тийнейджъри. Докато навърши пълнолетие, тя е била държана в специален приют за асоциални деца, а след това в затвор с минимален надзор "Мур-Курт".

 

По време на процеса майката многократно продава историята на Мери на пресата. Момичето е било само на 11 години, а е освободено чак след 23 години. Сега живее под друго име и фамилия. Този случай е известен като „случаят Мери Бел“.

 

Джон Венабълс и Робърт Томпсън са осъдени на доживотен затвор, въпреки факта, че са били само на десет години по време на убийството.

 

Престъплението им предизвика шок в цяла Великобритания. На 12 февруари 1993 г. майката на двегодишния Джеймс Бълджър оставя сина си пред вратата на месарницата, с идеята, че пазаруването няма да й отнеме много време, тъй като в магазина няма опашка. Тя и за миг не си е и  помисляла, че ще види сина си за последен път.


Джон и Робърт са посещавали често един и същ магазин, правейки обичайните си неща: да ограбват хора и да крадат от магазина. Момчетата са имали идея да отвлекат момчето, а след това да уредят всичко, сякаш е изгубено, но нещата не се случили точно така.


Децата насила завлякли момчето до железопътната линия, където го заляли с боя, брутално го били с пръчки, тухли и железен прът, хвърляли камъни и сексуално малтретирали бебето, след което поставили тялото му на железопътните релси, надявайки се, че детето ще бъде прегазено от влак и смъртта му ще бъде объркана с инцидент.


.

Тялото на Джеймс е открито, но съдебномедицинската експертиза показва, че момчето е починало преди да бъде прегазено от влак.

 


15-годишно момиче убива по-малкия си съсед и скрива трупа. 


Алис Бустамант планира убийството, избирайки подходящото време и на 21 октомври напада съседско момиче, започва да я души, преряза гърлото й и я намушква.

 

Полицейският сержант, който разпитва непълнолетния убиец след изчезването на 9-годишната Елизабет, казва, че Бустамант е признала къде е скрила тялото на убития четвъртокласник и е отвела полицията в гората, където е бил трупът. Тя споделила, че искала да знае как се чувстват убийците.

 

На 16 юни 1944 г. в Съединените щати е поставен рекорд - Джордж Стини, който е на 14 години, става най-младия човек, екзекутиран в САЩ.

 

Джордж е осъден за убийството на две момичета - единадесетгодишната Бети Джун Биникър и осемгодишната Мери Ема Темза, чиито тела са намерени в пропаст. Момичетата са с тежки травми на черепа от удари с релсова патерица, които по-късно са установени.


.

Джордж признава за престъплението, както и че първоначално се е опитал да прави секс с Бети, но в крайна сметка се е стигнало до убийство. Той е обвинен в убийство първа степен, признат е за виновен и е осъден на смърт с електрически стол. Присъдата е изпълнена в Южна Каролина и отменена през 2014 г., 70 години след екзекуцията.

 


На 20 май 1998 г. Кинкел е изключен от училище, защото се опитва да купи крадени оръжия от свой съученик.

 

Той признава за стореното, след което е освободен от полицията. Вкъщи баща му му казал, че е щял да бъде изпратен в интернат ако не е сътрудничил на полицията. В 15:30 Кип вади пушката си, скрита в стаята на родителите си, зарежда я, отива в кухнята и гръмва баща си. Към 18 часа майката се прибира. Кинкел й каза, че я обича и я стрела смъртоносно - два пъти в тила, три пъти в лицето и веднъж в сърцето. По-късно той твърди, че е искал да защити родителите си от трудностите, които биха могли да имат поради проблемите му със закона.


.

На 21 май 1998 г. Кинкел пристига в училище с форда на майка си. Той e облечеn с дълго водоустойчиво палто, за да скрие оръжията си: ловен нож, пушка и два пистолета, както и боеприпаси. Той убива двама студенти и ранява 24. Когато презарежда пистолета, няколко студенти успяват да го обезвредят. През ноември 1999 г. Кинкел е осъден на 111 години затвор без възможност за предсрочно освобождаване. По време на обявяването на присъдата Кинкел се извинява на съда за убийствата на своите родители и ученици.

 

На 2 февруари 1996 г. във „Фронтир“, гимназия в щата Вашингтон, се случва инцидент със стрелба и заложници, подобен на този в Белград.

 

Бари Лукатис облякъл каубойския си костюм и отишъл в кабинета по алгебра, тъй като трябвало да започне учебния час. Повечето съученици намерили костюма на Бари за забавен, а поведението на Бари било малко странно. Те не знаели какво крие този костюм. Бари бил скрил два пистолета, пушка и 78 патрона. Той открил огън, а първата му жертва бил 14-годишният Мануел Вела. След няколко секунди негови жертви станали неговият учител и друг съученик. Учениците били държани за заложници в продължение на 10 минути, докато един по-силен ученик в училище не успял да обезоръжи момчето.

 

Свидетели казват, че той викал: „По-интересно е, отколкото да говорим за алгебра, нали?“ Това е цитат от романа на Стивън Кинг „Ярост“, в който главният герой убива двама учители и взема класа за заложници. В момента Бари излежава две доживотни присъди, последвани от 205 години затвор.

 

Ще завършим тази статия с мисълта, с която я започнахме - На никой нормален човек дори не би му хрумнало, че едно дете може да е способно на убийство, и то толкова жестоко. Тези зловещи случаи на деца-убийци за съжаление далеч не са всички, но безспорно са едни от смразяващите.

 

Констанца Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2751 |04.05.2023 Сестричката на убиеца от Белград била на няколко метра от него, когато е стрелял . 2| 2586 |04.05.2023 Тийнейджър размаха пластмасов пистолет в сръбско училище ден след трагедията в Белград . 3| 2609 |04.05.2023 Белград осъмна скован от ужас и скръб . 2| 3977 |03.05.2023 Коста Кецманович, който уби девет души в белградското училище бил обучаван от баща си как да стреля

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads