Реклама / Ads
3| 2607 |04.05.2023 НОВИНИ

Белград осъмна скован от ужас и скръб

.
Белград Източник: бнт
Белград осъмна скован от ужас и скръб. От утре е обявен тридневен национален траур, а всички училища ще започнат часовете с минута мълчание.
 

Цяла нощ хора се събираха пред училището, за да запалят свещи и да донесат цветя, играчки, икони, лакомства в памет на децата, убити от 13-годишно момче.

 

Седмокласникът, който уби 9 души, ще бъде изпратен в психиатричен център, съобщи сръбският президент Александър Вучич. Ранените са настанени в болница, някои от тях са в критично състояние.

 

Родителите на 13-годишното момче са арестувани. От полицията съобщиха, че баща му го е водил на стрелбище, за да се обучава да стреля. Момчето е било въоръжено с два пистолета. В раницата си имал и коктейли Молотов.

 

7 момичета и едно момче са убитите деца. Те са били набелязани за жертви предварително. 13-годишният убиец планирал масовото убийство повече от месец.

 

Жители на Белград заявиха пред БНТ, че трагедията е без аналог в историята на Сърбия. Обвиняват западното влияние, филмите с насилие, игри и интернет

 

"Проблемът е много голям. От последните 15 години. И според мен като държава ние ние трябва да направим много, за да предотвратим подобни събития. Момчето е от семейство с много добра репутация. Баща му е рентгенолог. Аз не изпитвам съчуствие към тях - нито към родителите, нито към детето. Те казват, че той е бил тормозен в училище. Но кой в наше време не е тормозен в училище. Да бъдеш тормозен в училище, не опрадва подобно престъпление", казва мъж.

 

"За 70 години не съм виждала подобно нещо. За първи път в Сърбия се случва такава трагедия. Много е страшно. Това е катастрофа. Катастрофа и за родителите и за всички нас"

 

"Огромна трагедия за всички нас. Телевизията, игрите имат голяма вина. Имам внук, виждам какво правят децата. По цял ден се занимават с игри със стрелба, с роботи. Истински ужас е."

 

Стрелецът е определян като добро момче. Мотивите му се изясняват.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3976 |03.05.2023 Коста Кецманович, който уби девет души в белградското училище бил обучаван от баща си как да стреля . 0| 2893 |03.05.2023 Момиче разказва за ужаса в Белград: Легнах между две тела и се престорих на мъртва . 0| 2650 |03.05.2023 Няма пострадали български деца при нападението в Белград увери посланикът ни в Сърбия . 2| 5773 |09.04.2023 Шефът на NEXO с поздрав към българските институции: Здравейте от затвора в Белград

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads