Реклама / Ads

 

9| 2501 |12.05.2021 НОВИНИ

Костадин Паскалев: Президентът предложи балансирано правителство

.
Костадин Паскалев
Президентът предложи балансирано правителство, попълнено с хора, които притежават добри професионални качества. Това каза в интервю за БНР Костадин Паскалев от Националния съвет на БСП

Има всички предпоставки това да бъде успешно служебно правителство. От тази гледна точка участието на представители на БСП е позитив, подчерта Костадин Паскалев.

Първата задача на правителството е провеждането на коректни избори. Втората – да направи оценка на изпълнението на държавния бюджет и да предприеме мерки за стабилизация на държавата във финансов план, посочи Паскалев. Като трета задача пред служебния кабинет той открои придвижването на Плана за възстановяване и устойчивост.

 

„Това са изключително важни задачи и аз не мога да приема, че основната задача на тези хора ще бъде да се ровят в онова, което са направили предишните управляващи“, коментира Костадин Паскалев.

 

В част от администрациите и в част от действията на предишното правителство Костадин Паскалев вижда „действия, които наподобяват организирана престъпна група“, но оценката на недопустимите по целесъобразност и законосъобразност решения по думите му следва да се оформят като предложения за промяна на системите за работа в съответното направление, което би било по-важно и съществено за държавата.

„Това правителство трябва да покаже, че ползата за държавата, за гражданите е тогава, когато ефективно се усвоява всеки публичен лев. Което е най-важното нещо, което трябва да се реализира като подход, като политика, като доказателство за морал“, коментира Костадин Паскалев в предаването „Преди всички“.

 

Според него правителството на Борисов „доста неморално“ е заложило „капани на следващото управление“. Има ли връзка между успеха на служебния кабинет и втория мандат на президента Румен Радев? „Служебното правителство може да окаже влияние върху президентските избори. Съставът на този служебен кабинет е по-скоро добър и гарантира безпроблемно преминаване към президентски избори и евентуален успех на такива избори.“ Костадин Паскалев смята, че перспективата на левицата е в обединение на левите политически субекти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 61| 8476 |08.05.2021 Президентът Радев отговори на Борисов: Вихрещата се корупция ни излиза най-скъпо . 6| 2944 |07.05.2021 Президентът: Ваня Костова превърна десетки красиви думи и ноти във вечно обичани песни . 16| 2976 |06.05.2021 Президентът свиква нови консултации за председател на ЦИК . 3| 2424 |05.05.2021 На фона на протест: Президентът ще проведе консултации за новия състав на ЦИК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ