Реклама / Ads
15| 4470 |22.02.2022 НОВИНИ

Костадинов верен на себе си: Осъди действията на Украйна

.
Различен прочит на историческите събития от вчера направи Костадин Костадинов от ”Възраждане”. Той обяви, че няма да подкрепи общата декларация на българския парламент по кризата с Украйна.
 

"Тъй като чухме заявките в НС, ние не можем да подкрепим декларацията. Ние също осъждаме нарушаването на Минските споразумения в 2015 г. за разрешаването на ситуацията на Донбас. Осъждаме нарушаването на тези примирия от страна на Украйна. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, цитиран от Дарик.


"В последните години, откакто дойде на власт украинският президент Зеленски, Минските споразумения на практика бяха мъртви. Имаше нарушения и от двете страни, трудно е да кажем коя страна първа го е направила. За разлика от официалната пропаганда, която обвинява само Русия, ние виждаме и вина от другата страна. Насърчаването от страна на САЩ на потъпкването на права в Донбас от Украйна доведоха до съответната политическа реакция, защото всяка една държава трябва да защитава не само себе си, но и всички свои сънародници, независимо къде се намират. Дълбоко сме загрижени от управляващите в България, които заявиха подкрепа за американската и украинската позиция, но нищо по отношение на българите в тези размирни райони. Многократно са били нарушавани техни права и не са били защитавани. В Украйна не само българските малцинства са били нарушавани. Ето защо ние искаме демокрацията в Украйна победи, като всички етнически малцинства бъдат защитени и гражданските права да им бъдат гарантирани. Време е колониалното минало на Запада да останат на заден план. САЩ приложиха двоен стандарт, отваряйки кутията на Пандора в правото на самоопределяне", заяви Костадинов.


"Каква е разликата между Косово и Крим? Каква е разликата между Южен Судан и Южна Осетия? Единствено разликите в геополитическите интереси. Защо руснаците в Донецк и Луганск да нямат право на това, ако право на самоопределения имат албанците в Косово, християните в Южен Судан и християните в Източен Тимор", попита Костадинов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 2985 |22.02.2022 Очаквано: Шолц отсече, че “Северен поток - 2” няма да бъде одобрен . 29| 3458 |22.02.2022 Поптодорова: Путин делегитимира правото на суверенитет на Украйна . 16| 3382 |19.02.2022 Петър Стоянов: Крайната неувереност между ”туткането” и ”тюхкането” парализира националните ни интереси . 2| 3293 |18.02.2022 Бербок пак напомни - “Северен поток - 2” е на карта, ако Русия нападне Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads