Реклама / Ads
99| 5630 |10.02.2012 НОВИНИ

Ив. Костов: Далеч сме от Германия и Турция по реакция на наводнения

.
Иван Костов
В България често започнаха да стават наводнения, вече всеки по-голям валеж е в състояние да ги предизвика, от една страна хората ги заливат, от друга са на режим на вода. Ако Комисията за Мирослава от Перник не отговори на въпросите ни, ние ще направим алтернативна, зарече се лидерът на ДСБ.
 

Трябва да се помисли с практични решения на хората, останали без дом, обяви по ТВ 7 съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов. В Бисер има два фургона, но има много семейства без дом, те трябва да бъдат настанени някъде, както и да бъдат подпомогнати финансово от държавата. Казано е за какво могат да отиват партийните субсидии, противоречи на закона да отиват не по предназначение, каза той. Ние обаче можем да събираме помощи по нашите клубове, каза Костов. Помощта не става по телевизията, добави той.

В България често започнаха да стават наводнения, вече всеки по-голям валеж е в състояние да ги предизвика, констатира той. От една страна хората ги заливат, от друга са на режим на вода, добави Костов.

С идването на Сакскобургготски започна нещо като рестарт на старата система; ако още тогава бяхме разрешили водния проблем, щяхме да сме на средноевропейско ниво по организация. Вижте Германия как се справя, как Турция организирано действа, евакуира бързо хората, даде пример той.

По случая в Перник Костов каза, че заключението за самоубийството на Чочо е прибързано. Хората в Перник се питат дали Чочо е бил агент на МВР, не аз, уточни Костов. Дали убийството на Мирослава и на Стоев е отстраняване на свидетели, които знаят нещо опасно за престъпния бизнес в града, това е основният въпрос. Това питат хората, това трябва да намери категоричен отговор. Ако комисията не отговори на тези въпроси, ние ще направим алтернативна и ще поканим журналисти, за да ги държим в течение, предупреди Костов. Градът е потресен, отива си младо, невинно момиче, а не знаем защо. Налудничава е версията, че някакъв несвързан с нея човек трябва да плати за нея откуп.

Филчев съди всички, които му бяха изпратили сигнали, опроверга Костов тезата, че прокурорите ги поставят така, че да не съдят управляващите. Костов каза, че не може да коментира историята със Соломон Паси, около него имало друг вид кокошкарска работа, която била елементарно облагодетелстване от обществена поръчка.

България е енергийно несигурна страна, констатира Костов и каза, че затова Морнингстар бил тук сега. Енергийната политика трябва да се води в модерна държава през доминантата на националната сигурност. не може да се злоупотребява с нея, защото по всяко време могат да ви намалят доставките на газ. Сините предложили на Плевнелиев да свика КС по темата и тя най-сетне да се реши. За шистовия газ доказателствата започвали вече да идват, дошли писма от БАН, от Минно-геоложкия университет. Не може да се задължаваме пред Газпром да приключим с проучванията и да внасяме само от тях. Загрижили са се американците, защото главният защитник от Алианса са САЩ.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5640 |09.02.2012 Закопчаха БГ-измамници в Германия . 69| 7269 |02.02.2012 Ив. Костов: Самоубийството в Перник е елиминиране на свидетел . 101| 6071 |31.01.2012 Ив. Костов: Прекомерната информация даде дефекти . 29| 5846 |30.01.2012 Плевнелиев: Германия ще ни отведе в една по-силна Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads