Понеделник, 23 Октомври 2017, 14:47
Frognews
0| 2496 |25.09.2017

Кръгоооом! Батальонът в Смолян става полк!

.
Батальонът в Смолян става полк! Започва преструктурирането на по-малките поделения в по-големи в Родопите по границата. Мераклии от Кърджали да станат военни ще могат да кандидатстват за обявените нови щатове във военното формирование в Смолян. така, както преди години закрихме полковете в Родопите и границата, сега ги връщаме.
С публикуваната обява за провеждане на конкурс за 73 войнишки длъжности реално се изпълнява предвиденото преобразуване на 101-ви Алпийски батальон в полк, което ще е факт от 1 декември 2017 г. То се извършва с две години по-рано от предвидения план на Въоръжените сили.

„Нашият регион и стратегическата среда за сигурност потвърждава необходимостта от такова формирование. То ще даде сигурност и спокойствие по цялата ни Южна граница", посочи командирът на батальона подп.Димитър Кацаров. Той обясни подробно процедурата по кандидастване.

 До 7 ноември тази година кандидатите за военна служба за вакантните длъжности трябва да подадат заявление във Военното окръжие в Смолян или във военните окръжия по места. Конкурсите ще се проведат за времето от 5 февруари 2018 г. до 16 февруари 2018 г. Конкурсът включва изпит по физическа подготовка, изпит-тест за обща култура и събеседване с кандидата.  Кандидатите трябва да са на възраст до 28 години към датата на подписване на договора. Тези, които са напуснали армията и искат да се върнат отново могат също да кандидастват като те трябва да са на възраст до 41 години и най-малко една година да са служили преди да напуснат. Те ще се явяват наравно с всички останали кандидати, пише още Родопи-24.

Подп. Кацаров обяви, че има интерес от бивши служители, които сега са в чужбина и искат да се върнат и да кандидатстват отново за работа в армията. Командирът не скри изненадата си, че има млади хора, които не знаят как се правят и какво представляват лицевите опори, а те са част от изпита за физическа подготовка и се е наложило той да показва.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Илиян Василев за трагедията в ”Дубровка” преди 15 години: Българка бе сред жертвите 0| 160 |23.10.2017 . Прокуратурата опроверга обвинения на бившия депутат Антон Тодоров 2| 490 |23.10.2017 . Правителството ни натовари с още 4.3 милиарда лева дълг за година 2| 554 |23.10.2017 . Наръгаха с нож журналистка от радио ”Ехото на Москва”, борят се за живота й 0| 617 |23.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах