Реклама / Ads
0| 3859 |25.09.2017 НОВИНИ

Кръгоооом! Батальонът в Смолян става полк!

.
Батальонът в Смолян става полк! Започва преструктурирането на по-малките поделения в по-големи в Родопите по границата. Мераклии от Кърджали да станат военни ще могат да кандидатстват за обявените нови щатове във военното формирование в Смолян. така, както преди години закрихме полковете в Родопите и границата, сега ги връщаме.
 
С публикуваната обява за провеждане на конкурс за 73 войнишки длъжности реално се изпълнява предвиденото преобразуване на 101-ви Алпийски батальон в полк, което ще е факт от 1 декември 2017 г. То се извършва с две години по-рано от предвидения план на Въоръжените сили.

„Нашият регион и стратегическата среда за сигурност потвърждава необходимостта от такова формирование. То ще даде сигурност и спокойствие по цялата ни Южна граница", посочи командирът на батальона подп.Димитър Кацаров. Той обясни подробно процедурата по кандидастване.

 До 7 ноември тази година кандидатите за военна служба за вакантните длъжности трябва да подадат заявление във Военното окръжие в Смолян или във военните окръжия по места. Конкурсите ще се проведат за времето от 5 февруари 2018 г. до 16 февруари 2018 г. Конкурсът включва изпит по физическа подготовка, изпит-тест за обща култура и събеседване с кандидата.  Кандидатите трябва да са на възраст до 28 години към датата на подписване на договора. Тези, които са напуснали армията и искат да се върнат отново могат също да кандидастват като те трябва да са на възраст до 41 години и най-малко една година да са служили преди да напуснат. Те ще се явяват наравно с всички останали кандидати, пише още Родопи-24.

Подп. Кацаров обяви, че има интерес от бивши служители, които сега са в чужбина и искат да се върнат и да кандидатстват отново за работа в армията. Командирът не скри изненадата си, че има млади хора, които не знаят как се правят и какво представляват лицевите опори, а те са част от изпита за физическа подготовка и се е наложило той да показва.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3920 |09.08.2017 Катастрофа затруднява движението на пътя Пловдив – Смолян . 0| 5143 |11.07.2017 Срути се покрива на хотел в Смолян от времето на соца . 0| 5657 |05.06.2017 За пример! Жител на Смолян върна забравена чанта с 2 500 лв. . 1| 4620 |09.05.2017 Пети ден търсят изчезналото момче от Смолян

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads