Реклама / Ads
9| 3238 |12.10.2021 НОВИНИ

Край на регистрацията за президентските избори. Кои са мераклиите за креслото на „Дондуков“ 2?

.
Източник: БГНЕС
Официален край на регистрацията на мераклиите за президентското кресло. Окончателно 24 са кандидат-президентските двойки подали документи в Централната избирателна комисия.
 

Румен Радев и Илияна Йотова, издигнати от Инициативен комитет и подкрепени от редица партии, сред които „Има такъв народ“ и БСП, ще се борят за втори мандат. Очакват толерантна кампания, в която да бъдат водещи идеите, а не компроматите.

 

„Обединението не трябва да е на партии, а на българите около каузи“ – това е заявката на проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева, с която тръгват към президентските избори. Двамата са издигнати от Инициативен комитет, като зад тях застава ГЕРБ-СДС. Целта им е да върнат нормалността в политическите отношения.

 

Издигнати от Инициативен комитет и подкрепени от „Демократична България“ Лозан Панов и Мария Касимова се впускат в президентската битка, водени от каузата за независимост на съдебната система. Панов е уверен, че характерът, който е проявявал като председател на Върховния касационен съд, може да продължи да осъществява и като президент.

 

За първи път в историята си ДПС издигна своя кандидат-президентска двойка - председателят на движението Мустафа Карадайъ и евродепутатът Искра Михайлова. „Етапът ДПС като балансьор в политическия живот е отминал“, смятат от движението. От там определиха своя кандидат като изключителен - популярен, последователен, предвидим.

 

Патриотичните формации не се обединиха около един кандидат и всяка издигна свой. Така в надпреварата влизат Милен Михов от ВМРО, лидерите на НФСБ Валери Симеонов, на „Воля“ - Веселин Марешки, на „Възраждане“ - Костадин Костадинов и на „Атака“ - Волен Сидеров.

 

Кандидати за президентското кресло на „Дондуков“ 2 са още: Горан Благоев, Луна Йорданова, Цвета Кирилова, Светослав Витков, Йоло Денев, Благой Петревски, Мария Колева, Николай Малинов и Александър Томов.

 

С инициативен комитет се включват още Венцислав Ангелов, Росен Миленов, Боян Расате, Георги Георгиев, Марина Малчева и Жельо Желев.

 

Утре в ЦИК ще бъде изтеглен жребият за номерата в бюлетината.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3211 |10.10.2021 Тежка катастрофа със загинал край Калофер . 1| 3087 |07.10.2021 Кризата край Камен бряг: Капитанът на ”Вера Су” и негов помощник - с обвинения . 3| 3044 |06.10.2021 Тяло на мъж изплува край Сливен. Разследват убийство . 5| 3019 |06.10.2021 Кризата край Камен бряг: Трима моряци искат да напуснат “Вера Су”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads