Реклама / Ads
5| 5314 |18.06.2021 НОВИНИ

Край на схемите на проф. Спасов в „Лозенец“. Болницата има ново ръководство

.
Източник: БГНЕС
Официален край на 23-годишното управление на проф. Любомир Спасов в болница „Лозенец“. Това вече е факт, тъй като новото ръководство на лечебното заведение вече е отразено в Търговския регистър.
 

Бившият директор проф. Спасов беше уволнен преди 2 седмици след разкрития на здравния министър д-р Стойчо Кацаров за незаконни трансплантации и други нарушения в лечебното заведение.

 

Спасов обаче обжалва отстраняването си, което блокира процедурата по вписването, въпреки че според юристи, уволнените болнични ръководства нямат право да обжалват и следва да се изпълни волята на принципала – министъра на здравеопазването. Сходен казус виси и над „Александровска“ болница, където старото ръководство обжалва отстраняването си.

 

От днес начело на „Лозенец“ застава хирургът от лечебното заведение Радосвет Горнев, а в Съвета на директорите освен него влизат адвокат Ивиян Симеонов и фармацевтът Орлин Недев.

 

Ръководството на болницата беше сменено от здравния министър д-р Кацаров, който разкри преди 2 седмици схема за трафик на органи, при която млади хора от Украйна и Молдова са ставали донори на бъбрек на техни „чичовци и лели от Израел, Япония, Германия, Оман“, като са използвани фалшиви самоличности и документи за роднинска връзка. Донорството без роднинска връзка у нас не е разрешено. Кацаров обяви, че бившето правителство е било наясно със схемата, но нищо не е направило.

 

Бившият здравен министър Костадин Ангелов обаче твърди, че бил предал сигналите за проверка на службите. Странното е, че разпити по случая започнаха едва след разкритията на Кацаров. Той оповести още случай на пререждане в листата на чакащи за черен дроб на висш държавен служител след обаждане „отгоре“, както и вече добилата публичност от разследване на Миролюба Бенотава схема за отчитане на фиктивни пациенти в „Лозенец“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3522 |17.06.2021 Украйна - шанс за втора фаза на европейското . 11| 11304 |17.06.2021 Проф. Стоянович: Заев падна в капана на собствената си глупост, започвайки срещите в София с Борисов . 8| 4815 |17.06.2021 Събарят незаконната постройка на Румен Гайтански - Вълка край яз. Искър . 11| 6192 |17.06.2021 Проф. Спасов иска целия СУ зад гърба си срещу Кацаров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads