Реклама / Ads
0| 3187 |06.06.2022 НОВИНИ

Кралев за обвиненията на спортния министър: Пълни глупости!

.
Пълни глупости говорел вчера спортния министър Радостин Василев според неговия предшественик от ГЕРБ - Красен Кралев. Повод за острите думи са обвиненията от страна на Василев, че по времето на Кралев начело на Министерството на младежта и спорта има данни и доказателства за корупция в особено големи размери и схеми с раздадени милиони. Василев поиска да се снеме имунитета на Кралев като депутат и заяви, че е изпратил сигнал до прокуратурата.
 

Пред bTV Кралев посочи, че обвиненията на министър Василев са "празни приказки", не е бил привикван от прокуратурата и няма разпитвани към този момент лица. Според него атаката от страна на настоящото ръководство на спортното министерство е заради липсата на свършена работа.

 

"Ясно е, че не могат да ни простят всичко онова, което е направено”, посочи Кралев и изреди по списък раздадени пари, построени зали, спечелени от спортисти медали по времето на ГЕРБ.

 

По следите на 20-те милиона

 

"15 млн. лв липсват от спортните салони - парите са похарчени, няма ги при нас. Това е отявлен пример за корупция. Милиони левове само за спортните салони. Няма един пирон забит в тези салони. Това е една престъпна група - аз знам кой, вие знаете кой, но ще оставя на органите да го докажат", заяви вчера министър Василев.

 

Според Кралев обаче проблем няма. По думите му е била обявена обществена поръчка, избрани са били фирми-изпълнители, с които са сключени съответните договори и са платени пари срещу гаранции. Обявена е била поръчка за строителен надзор, избрн е изпълнител, но парите не са му били преведени. Междувременно договорите с фирмите-изпълнители на строителството са изтекли и не са били подновени.

 

"Кой е ощетил държавата? Ние ли, които сме спазили правилата и сме искали да направим физкултурни салони за под 800 000 лева, а сега не може да се направи салон и срещу 2 млн. лева? За всички пари, които са превеждани е имало обществена поръчка. Това е клевета“, заяви Красен Кралев.

 

"Парите са във фирмите. Те не се губят. Някои са ги върнали, другите имат съдебни спорове за това кой е виновен тези проекти да не бъдат завършени", обясни Кралев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5869 |05.06.2022 Радостин Василев: Главният прокурор трябва да поиска имунитета на Красен Кралев . 0| 3074 |29.05.2022 Спортният министър ще е безкомпромисен, ако федерация не отговаря на изискванията за лицензиране . 0| 3069 |26.05.2022 Транспортният бранш пак се среща с управляващите . 0| 3721 |18.05.2022 Както се закани: Спортният министър отне лиценза на „Автомобилна федерация на България“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads