Реклама / Ads
0| 3064 |29.05.2022 НОВИНИ

Спортният министър ще е безкомпромисен, ако федерация не отговаря на изискванията за лицензиране

.
Радостин Василев Източник: БГНЕС
„Финансирането на федерациите се извършва на база експертна комисия, в която не участвам. Резултатите са водещи, медалите, социална значимост. Има недоволни, те в голямата си част са политически обвързани. Получавали са облаги и това кара техните председатели да бъдат доста агресивни. Но това го виждаме не само в спорта. Не искам да водя война с федерациите“, заяви пред БНТ спортният министър Радостин Василев.
 

Той бе категоричен, че в Българския футболен съюз трябва да бъде направена цялостна промяна, но в същото време обяви, че няма да се меси при избора на президент на централата, нито ще подкрепи някой от кандидатите. От БФС са депозирали необходимите документи, които се анализират от специалистите в министерството, за да не бъде отнет лицензът.

 

„Ако някоя от федерациите, не само БФС, не отговаря на изискванията за лицензиране, няма да има компромис и лицензът ще бъде отнет. Но аз за разлика от някои предходни министри, не отнемам лицензи по политическа, лична, приятелска линия, а само с аргументи, които са достатъчно основание и са предвидени в закона“, обясни Василев.

 

„На хора, които са нанесли вреди на държавата, трябва да им се потърсена отговорност. В противен случай все едно нищо не се прави. Показвам какво се е случвало, паралелно с това се опитваме да градим. Принуден съм да играя различни роли, за да могат хората да видят ситуацията, в която съм поставен. Еретично е да ме слагате в едно изречение в ГЕРБ. Виждаме какво са правили, строили и точно това не искам да правя. Систематично ще обръщаме пирамидата от елитния към масовия спорт“, сподели Василев.

 

От думите му стана ясно, че при актуализацията на бюджета Министерството на младежта и спорта ще разчита на средства за два големи инфраструктурни проекта - възстановяването на комплекс „Червено знаме“ и ремонт на басейна в Спортната палата.

 

Относно решението на проф. Даниела Дашева да напусне екипа на министъра, Радостин Василев отговори: „Тя е много приятен човек, в един момент се е почувствала ненужна и подаде оставка. Реформите, които ние правим, са реформи, които запушват течовете в системата. Най-голямата реформа беше нейната програма за високи спортни постижения“.

 

Той смята още , че страната ни се нуждае от нов национален стадион, като причината е амортизацията на настоящия в центъра на София: „Надявам се да имаме, но трябва да кажа, че струва стотици милиони левове“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3193 |29.05.2022 Влизането в Еврозоната ще се забави до 2025 г., прогнозира бивш финансов министър . 0| 3283 |28.05.2022 Министър Караджов: 600 милиона лева от 650 вече са изплатени на пътните фирми . 0| 4196 |28.05.2022 Стефан Янев не харесвал Кирил Петков и като министър, но си траел . 0| 9367 |27.05.2022 Зам.-министър ”изхвърча” от Министерството на отбраната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads