Реклама / Ads
16| 11146 |23.01.2020 АКТУАЛНО

Красен Станчев: Случващото се с лотарията е атака към един човек и една фирма подобно на КТБ

.
Красен Станчев
Съдружници на Васил Божков се оплакват, че иска да ги убие. Много ми напомня за историята с Делян Пеевски. Когато има одържавяване на едно предприятие, това е проблем. На хората им харесва, че държавата ще е тук. Но от ВиК сектора знаем, че където има държавни дружества, хората ходят жадни. Това каза експертът Красен Станчев по БТВ.
 

Има неравно третиране на различни стопански субекти от властите, но няма вина от самите стопански субекти. Ще излязат моралисти и ще кажат, че не може хората да играят на комар и да трият картончета. В крайна сметка тези фирми ще се дадат на някой да ги управлява и там ще има същия казус. Вината е в законодателя и в комисията по хазарта, която е дала този лиценз при тези условия. Това е нападение срещу една фирма и един човек. Г-н Божков ще спечели всяко дело срещу България. Проблемът е политически.  Не съм адвокат на Божков. Но така беше с КТБ. Така ще стане и със „Софийска вода“.






Финансовият експерт Кольо Парамов допълни:   У нас трябва да се върне държавата в някои сектори и да се наложи друг дисциплиниращ ефект. Божков е един от 27-те  олигарси, който е грамотен.  Другият е  Ковачки.  Те са най-грамотни-знаят си сметката и възможностите. Контролът не е никакъв, защото законът дава възможност тази игра. Чрез парламентарно влияние се приема поправка в закона за хазарта. Г-н Божков плаща на тясна основа.  За това спестява 250 мн.  Парламентарната схема е позволила да се реализира тази схема. Това е станало през 2014 година. Многото от големите бели са създадени по времето на Станишев и Орешарски. България понесе толкова огромни щети, че нямам думи. Може да се мисли, че държавата трябва да се върне в някои сектори.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4429 |21.01.2020 За пореден път законността на „Златен век“ бе потвърдена – този път от направление „Архитектура и благоустройство“ . 14| 25549 |21.01.2020 Само във Фрог: В Ихтиман цъка пернишка бомба, градът е пред бедствено положение заради недостиг на вода . 10| 17446 |20.01.2020 Експерт направи на пух и прах шефа на АПИ: България е в наказателна процедура на ЕК за АМ ”Струма” . 19| 11221 |19.01.2020 Експерт: Сливен е пред воден режим, секторът у нас се управлява от хореограф, историк и юрист

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads