Реклама / Ads

19| 11217 |08.11.2020 НОВИНИ

”Кредисимо” призна, че шефът на ХелпКарма притежава индиректно техни акции

.
Константин Кръстев
Кредитната компания „Кредисимо“ не управлява платформата за дарения „ХелпКарма“ (HelpKarma) и не е използвала нейни пари за оперативната си дейност. Притежаваните от г-н Константин Кръстев индиректно акции в Кредисимо ЕАД са малък процент, не дават възможност за контрол на Кредисимо ЕАД или негови дъщерни дружества.

Това се казва в позиция на "Кредисимо" ЕАД, изпратена до bTV, обявиха от телевизията.

Тя идва след разследването на Мария Цънцарова за начина, по който се разпределят средствата, набирани за различни каузи, включително – за сериозни заплати на служителите във фондацията.

 

Припомняме, че в първата позиция на популярното дружество за бързи кредити категорично се твърдеше, че връзка между тях и Кръстев няма.

 

Ето какво се казва в новото им становище:

В серията репортажи на бТВ, излъчени на 06.11.2020 г. и на 07.11.2020 г. за платформата HelpKarma и г-н Константин Кръстев се правят необосновани, непроверени и неверни внушения за взаимовръзки между Кредисимо ЕАД и HelpKarma.

Молим да имате предвид, че Кредисимо ЕАД не участва под никаква форма в управлението и дейността на HelpKarmа, като фондацията и Кредисимо ЕАД не са свързани лица по смисъла на Търговския закон.

 

Кредисимо ЕАД няма отношение и не носи отговорност за действията, проектите или професионалното развитие на г-н Константин Кръстев. Същият не представлява Кредисимо ЕАД от 20.08.2015 г., когато е прекратил активното си участие в оперативните дейности на дружеството. Считано от 25.05.2015 г. г-н Кръстев е излезнал от управлението и собствеността на колектроско дружество, в което е имал общо участие с част от непреките акционери в Кредисимо ЕАД. Участието в Съвета на директорите на Кредисимо ЕАД е прекратено на 28.05.2019 г., което може да се провери в Търговския регистър. Притежаваните от г-н Константин Кръстев индиректно акции в Кредисимо ЕАД са малък процент, не дават възможност за контрол на Кредисимо ЕАД или негови дъщерни дружества.

 

Дружествата от групата на Кредисимо нямат абсолютно никакви финансови взаимоотношения с HelpКarma, като източниците за финансиране на оперативната ни дейност никога не са включвали предоставяни от фондацията средства. Кредисимо е надлежно регистрирана небанкова финансова институция, поднадзорна и с текуща регулаторна отчетност към БНБ, което прави дейността на компанията прозрачна, регулирана и в пряко изпълнение на законовата рамка в страната. Паричните потоци на дружеството, както на всички останали регулирани дружества, са под директния надзор и на други контролни органи.

 

Вярваме, че бТВ ще спази в репортажите по случая с HelpКarma изискванията за журналистическа етика като представи коректно и добросъвестно само проверена информация на зрителите при излъчването на материалите и няма да допусне уронването на доброто име на Кредисимо ЕАД чрез напълно необосновани и манипулативни внушения спрямо дейността на дружеството.

 

Моля да имате предвид, че въпреки уважението ни към бТВ, Кредисимо ЕАД няма да се поколебае да потърси правата си по съдебен ред при незаконосъобразно уронване на престижа и репутацията на компанията, утвърдени с години усилен и честен труд.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 12| 12660 |08.11.2020 Константин Кръстев призна собственост в ”Кредисимо”. Те отричат връзка с него . 14| 4080 |30.10.2020 Шефът на МВР непреклонен - 10% ще е увеличението на полицейските заплати . 10| 3932 |30.10.2020 Шефът на АПИ: Ремонтите вървят по график независимо от COVID-19 . 18| 13169 |29.10.2020 Богомил Бонев: Шефът на столичната РЗИ си замина заради Радев, провали им компромата с Естония

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ