Реклама / Ads
0| 2883 |29.03.2022 НОВИНИ

Кремъл: Ще използваме ядрено оръжие само ако сме застрашени

.
Дмитрий Песков Източник: БГНЕС
Русия би използвала ядрени оръжия само в случай на ”заплаха за съществуването” на страната, а не поради настоящата война в Украйна. Това съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред американския PBS.
 

По думите му руската страна "не се съмнява, че задачите на специалната военна операция в Украйна ще бъдат изпълнение", предаде ТАСС.

 

"Но както и да завърши операцията, това, разбира се, не е основание за използване на ядрено оръжие. Имаме концепция за сигурност, в която много ясно е казано, че само в случай на заплаха за съществуването на държавата, на нашата страна, можем да използваме ядрено оръжие. И ние наистина ще използваме ядрено оръжие за премахване на заплаха за съществуването на нашата страна", уточни Песков.

 

Припомняме, че в последните седмици се появиха подобни опасения, тъй като президентът Путин нареди силите си за ядрено възпиране да са във висока бойна готовност.

 

На въпрос дали Русия ще спре доставките на газ за Европа, ако ЕС откаже да плаща за доставките в рубли, Песков отговори: "Няма плащане - няма газ", но добави, че Русия още не е взела окончателно решение как да реагира, ако европейски страни откажат да плащат в руската валута, отбелязва Ройтерс.

 

"Когато научим какво е окончателното решение на Европа, ще проучим какво може да се направи. Но определено нямаме намерение да се занимаваме с благотворителност в това отношение, да пращаме безплатно газ за Западна Европа", заяви говорителят на руския президент.

 

Междувременно енергийните министри на страните от Г-7 отхвърлиха исканията на Москва за плащания в рубли, припомня Ройтерс, цитирайки германския министър на икономиката и защитата на климата Роберт Хабек. След онлайн среща си министрите той подчерта, че мнението на министрите е, че подобно изискване е едностранно и очевидно нарушение на валидни договори, които трябва да се спазват, и че плащанията в рубли са неприемливи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4105 |26.03.2022 Медведев посочи четири случая, в които Русия може да използва ядрено оръжие . 0| 5918 |24.03.2022 Кремъл: България е неприятел за Русия. Затова ще купува газ в рубли - независимо дали иска, или не . 0| 3728 |18.03.2022 Говорителят на Кремъл: Разговорът между Путин и Шолц едва ли може да се нарече приятелски” . 0| 2864 |17.03.2022 Министър Сандов: България има ядрено гориво за около година и половина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads