Реклама / Ads
0| 5875 |07.06.2022 НОВИНИ

Кризисен пиар! Защо Кирил Петков цака с манипулации за “Капитан Андреево”?

.
Кирил Петков
Премиерът Кирил Петков прибегна до кризисен пиар относно разразилата се война на ГКПП “Капитан Андреево”. В опит да защити действията на ръководството на БАБХ на границата, той изказа твърдения, които няма нищо общо с истината относно намиращата се лаборатория за фитосанитарен контрол.
 

“В тази лаборатория на някои от местата не беше стъпвал човек. Лабораторията за животни нямаше една сламка на пода. С други думи, бяха едни фиктивни лаборатории една голяма част от тях, които бяха там само за да контролират границата и вноса, кой да влиза и кой да излиза”, обясни той в Садово.

 

Истината, обаче е съвсем друга. Въпросната лаборатория не извършва анализ на продукти от животински произход, а само изследва пестицидите на влизащите от Турция плодове и зеленчуци. Освен това внос на животни от южната ни съседка няма от 10 години заради европейски ограничения. Посоката на движение е точно обратно - от България към Турция. Така, че няма как да има “сламка на пода”. 

 

Освен това всички действия в лабораторията са се извършвали по указания и контрол на инспектори от държавната БАБХ. 

 

Припомняме ви, че шефът на кабинета на премиера - Лена Бориславова изложи абсолютно същия аргумент преди месец в телевизионно интервю.

 

Кирил Петков каза също така, че ще иска зам.-министърът на земеделието да бъде поставен под охрана. За всички е ясно, че става въпрос за Иван Христанов, който се оплака, че се страхува за живота си. 


Във връзка с това Фрог ще отправи запитване дали в прокуратурата, МВР или ДАНС е постъпвал официален сигнал за отправена заплаха към Христанов. Медията ни категорично се противопоставя на всякакъв вид натиск срещу високопоставени държавни служители.

 

Поради това ще настояваме истината за този натиск да бъде огласена. Тоест кой, кога,  как и защо  е заплашвал Иван Христанов - с конкретика и имена. Мълчанието от страна на властта, обаче би била знак за нещо съвсем друго.  

 

Четете ТУК какво казва депутатът Владимир Маринов за проверката на границата и възникналите проблеми. Ето КАКВО разказа и шефът на земеделската комисия Пламен Абровски за всичко това.

 

В същото време опашката от тирове на границата не намалява. Доказва го и снимка от днес - 15 часа:


.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3495 |31.05.2022 Мехмед Дикме: Европейски пари за проекти стоят и не се харчат в тази държава. Защо? . 0| 25224 |28.05.2022 Проф. Николай Овчаров: Как г-жа Митрофанова призна българския принос и защо трябва да се учи история . 0| 42741 |27.05.2022 Пречупи ли се съветникът на Зеленски? Защо Арестович не успокоява, а започна да плаши?! . 0| 6710 |27.05.2022 Симов, защо не отскочите до Украйна, за да се срещнете и с изнасилените от руснаци жени?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads