Реклама / Ads
0| 15435 |20.05.2022 НОВИНИ

Румен Петков: Случващото се с лабораторията на ГКПП “Кап. Андреево” е катастрофа, това е пример за заграбване на бизнес

.
Румен Петков
Случващото се с лабораторията на ГКПП “Кап. Андреево” е катастрофа. Това е пример за заграбване на бизнес. Това каза по “Евроком” Румен Петков. Ето какво още допълни той относно създалата се криза на границата с Турция:
 

Това е един процес, който тече от седмици. Шефът на БАБХ е обявил, че договорът за действията на лабораторията /бел. ред. лабораторията на ГКПП Капитан Андреево за фитосанитарен контрол/ е невалиден. Такова решение може да вземе само съдът. Те имат договор и шефът на БАБХ беше изслушан в земеделската комисия.

 

Много ясно там му бяха поставени задачи - да пресметне какво ще струва на държавата и превозвачите . Ситуацията е катастрофална. Това е пример на заграбване на бизнес и на корупция. Говорих със служители на гранична полиция - 400 камиона стоят и чакат.

 

Преди се е чакало час-час и половина. Сега се вземат пробите, карат се до София и се връщат за 18 часа. Превозват се, доколкото разбрах, с кола на зам.-шефа без хладилна камера. Стъпква се един бизнес, смазват се превозвачите. Ще се обърна към народни представители и ще сезирам прокуратурата, защото това е самоуправство, това беззаконие и потъпкване на бизнес, за да се обслужи нечий интерес. Шефът на БАБХ е лично решение на Кирил Петков и всеки, който се чувства с потъпкан бизнес и  унищожена продукция, трябва да знае къде да си търси правата и кой носи отговорност за това.

 

Кирил Петков ходи долу /бел. ред. ГКПП “Капитан Андреево”/, не съм му следил проявите, не мога да гледам всички гадости в държавата, но тук нямам колебание откъде идват разпорежданията. Ударът е  върху България, защото утре шофьорите ще заобикалят България.  А хората ще получат една некачествена продукция. Тези страни след нас към Европа ще получат съмнително качество продукция и с пълно право ще търсят сметка на Българската държава. Кой носи отговорност, ако не се вземат мерки?

 

Ако прокуратурата не реагира, това за мен ще означава, че Кирил Петков и Иван Гешев действат заедно. В момента се посяга върху селскостопанска продукция за милиони. Това са 400 тира?  Чест прави на МВР, че не стана съучастник на престъпленията на БАБХ. Ще загубим ние, ако камионите започнат да ни заобикалят. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 13966 |20.05.2022 ”Дойче веле“ отказа право на отговор на Румен Радев . 0| 3384 |19.05.2022 Петков: Никой не може да ни извива ръцете. САЩ: Протягаме ви ръка в момент, в който Русия затръшна вратите . 0| 3045 |19.05.2022 Румен Гечев: При БВП около 140 млрд. лв. и разходи 57 млрд. как 2 млрд. ще предизвикат инфлация . 0| 2990 |17.05.2022 Петков: Очаквам страната ни да получи отсрочка за ембаргото за руски петрол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads