Реклама / Ads
1| 3375 |23.12.2022 НОВИНИ

Крум Зарков: Хартиената коалиция прегази становищата на експертите

.
Крум Зарков
Това, че е сезиран Конституционният съд, не спира изпълнението. Този политически ход на БСП и ”Възраждане” е популизъм, който трябва да прикрие безсилието им в пленарна зала.
 

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ служебният министър на правосъдието Крум Зарков по повод сезирането на Конституционния съд от двете политически сили за оказването на военно-техническа помощ за Украйна.

 

Това решение на Министерски съвет е вследствие на решение на Народното събрание. Тези "вълни", които БСП и "Възраждане" се опитват да повдигнат, по-скоро са прах в очите, отколкото реални действия, заяви Зарков.

 

Той отбеляза, че не вижда предимства във връщането на хартиената бюлетина.

Смесеният вот прави така, че различните видове гласуване се унищожават едно друго. Промените до голяма степен обезсмислиха машинното гласуване. Предимствата на машинното гласуване бяха в автоматичното преброяване, което свежда до минимум невалидните бюлетини. Машината вече е само украшение в Изборния кодекс. Жалко е, че вместо да подобряваме изборния процес, поставяме нови пречки, подчерта правосъдният министър.

 

Хартиената коалиция прегази становищата на експертите, публичното негодувание, ветото на президента, собствените си, доскоро, убеждения, и наложи волята си, добави Крум Зарков.

 

Той поясни, че Министерството на правосъдието предлага промени в Наказателно-процесуалния кодекс и в Закона за съдебната власт, за да има възможност за ефективно наказателно разследване срещу главния прокурор, ако има данни за извършено престъпление. Другото предложение е отчетността на главния прокурор пред Висшия съдебен съвет да се случва с по-малък брой гласове, каза още Зарков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3101 |21.12.2022 Панев видя коалиция ”Гешев” в НС. Торпилирала промените в КПКОНПИ, за да не се приемат в този парламент . 3| 3173 |19.12.2022 Хартиената бюлетина ще остане, въпреки президентското вето, прогнозира конституционалист . 1| 3009 |19.12.2022 Зарков: България е страна с изключително висока степен на рецидив . 5| 2994 |18.12.2022 Крум Зарков: Губим милиони от бавенето на антикорупционните закони

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads